Connect with us
OG-ul pentru modificarea Legii Electorale va fi atacata in instanta de FADERE

Alegeri parlamentare

OG-ul pentru modificarea Legii Electorale va fi atacata in instanta de FADERE

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE) sustine ca va ataca in instanta Ordonanta de Guvern pentru modificarea Legii electorale, daca Executivul nu va rezolva problema ”discriminarii romanilor din diaspora”, prin marirea numarului de parlamentari care sa ii reprezinte.

Intr-un comunicat de presa intitulat ”Guvernul tehnocrat se teme de partidele politice”, FADERE cere Guvernului ”sa inceteze imediat discriminarea romanilor din diaspora, reflectata in Legea electorala”.

”Prin modul de alocare a mandatelor de parlamentar, votul a 20 de romani din diaspora nu valoreaza nici cat o optiune de vot exercitata in tara”, se precizeaza in comunicatul FADERE.

Potrivit documentului citat, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul pentru romanii de pretutindeni, Ministerul pentru Dialog social si Autoritatea Electorala Permanenta au organizat, zilele trecute, o dezbatere pe tema modificarilor pe care Guvernul doreste sa le aduca Legii Electorale.

CITESTE AICI: Cand vor avea loc alegerile parlamentare 2016? Data, motiv de disputa

In cadrul acesteia, Daniel Tecu, presedintele FADERE, a afirmat ca ”este inadmisibil ca pentru cetatenii din tara norma de reprezentare sa fie de 1 deputat la 70.000 de persoane, in timp ce pentru diaspora sa fie de 1 deputat la 1.400.000 de persoane”.

”Raspunsul reprezentantilor Guvernului a fost ca, daca se va mari numarul parlamentarilor pentru diaspora, s-ar modifica «intentia legiuitorului». De aceea, daca Guvernul nu va rezolva problema discriminarii romanilor din diaspora, FADERE declara public ca va ataca in instanta Ordonanta de Guvern pentru modificarea Legii electorale”, se arata in comunicat.

Presedintele FADERE, Daniel Tecu, a mai declarat ca romanii din diaspora asteapta ”de la acest Guvern tehnocrat” sa fie in slujba cetatenilor, dar ”el se comporta ca un servitor al acelor partide politice care continua sa se teama de votul romanilor din diaspora”.

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE) are in componenta 64 de organizatii ale romanilor din intreaga lume, scrie news.ro.

Continue Reading
You may also like...

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top