Connect with us
Guy Verhofofstadt, lider al ALDE si fost premier al Belgiei, l-a criticat in termeni duri pe Donald Trump, candidat republican la presedintia SUA.

Știri

Alegeri SUA 2016. Liderul ALDE il face praf pe Trump: „Va fi un dezastru!”

Fostul premier blegian Guy Verhofofstadt, lider al ALDE,  il critica extrem de dur sambata, intr-un mesaj postat pe Facebook, pe candidatul republican la fotoliul de la Casa Alba Donald Trump, apreciind ca daca va fi ales presedinte va fi „un dezastru”.

„Nu doar ca este lipsit de experienta sau are capacitatea de concentrare a unui copil de cinci ani”, dar miliradarul newyorkez este „un xenofob si un rasist”, scrie eurodeputatul belgian.

Liderul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) il compara pe candidatul republican cu colegul sau eurofob, europarlamentarul Nigel Farage, liderul Ukip.

„Politicieni ca Trump si Farage parctica strategia perversa a invinovatirii migrantilor si a celor mai putini puternici din societatea noatra de provocarile cu care ne confruntam”, acuza Verhofofstadt.

In opinia sa, politicienii, de la cei de centru-stanga si pana la cei de centru-dreapta, pot sa aiba pareri diferite despre o serie de probleme, dar au o responsabilitate comuna, si anume „sa ne asiguram ca ura, frica si bigotismul nu devin curente dominante”, subliniaza membrul Parlamentului European.

Citeste si: Alegeri SUA 2016: Trump a devansat-o cu un punct pe Hillary Clinton in sondaje

„Istoria ne-a invatat ca doar societatile libere si deschise pot inflori”, conchide Verhofofstadt, care-i indeamna pe abonatii sai de pe Facebook sa redistribuie acest scurt mesaj, intitulat „Dump Trump”, daca sunt de acord cu criticile sale.

„Dump Trump”, „Never Trump” sau „Stop Trump” este numele unui efort al unor republicani, inclusiv al unor lideri conservatori, de a-l opri pe miliardarul newyorkez sa obtina investitura, iar apoi presedintia in scrutinul de la 8 noiembrie.

Donald Trump o devanseaza cu un punct procentual pe Hillary Clinton in intentiile de vot, arata ultimului sondaj Reuters/Ipsos, potrivit caruia candidata democrata este creditata cu 39%, iar rivalul ei republican cu 40%.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top