Connect with us
orase

Știri

5 orase in care merita sa traiesti

In caz ca vrei sa-ti iei lumea in cap si doresti sa incepi o viata noua, sau pur si simplu sa vezi unde s-ar trai cel mai bine, iti oferim topul celor 5 orase in care merita sa traiesti.

1. Tokyo.

Orasul ce a ajuns sa numere in jur de 9 milioane de locuitori este preferat de oamenii din intreaga lume pe motiv ca este una dintre cele mai primitoare si ingrijite capitale de pe mapamond. Un pranz aici te costa in medie 7,50 euro, o cafea 3 euro, iar daca vrei sa bei un pahar de vin ar trebui sa mai scoti din buzunar inca 5 euro. Pretul unei garsoniere inchiriate ajunge in Tokyo sa fie de aproape 720 euro si daca ti-e teama ca te vei plictisi afla ca ai de ales intre 587 de galerii de arta, 131 de muzee 335 de cinematografe.

sursa foto ro.wikipedia.org

sursa foto ro.wikipedia.org

CITESTE SI: FOTO: Vezi unde se respira cel mai pur aer de pe planeta. Se afla chiar in Romania

2. Viena.

Pe langa renumele de oras exclusivist, aici poti face multe lucruri cu bani putini. De exemplu, abonamentul la metrou te costa un euro pe zi (platit timp de un an), o masa la pranz te duce undeva la 15 euro, iar pretul unei garsoniere este de 1150 euro/luna. Vei avea de vizitat 161 galerii de arta, peste 100 de muzee si poti vedea un film intr-unul din cele 144 cinematografe. Cafeaua de dimineata te va „scapa” si ea de 3,70 euro, iar un pahar de vin te va face sa scoti din buzunar intre 3 si 5 euro.

sursa foto wonderfulengineering.com

sursa foto wonderfulengineering.com

3. Berlin.

Pe langa incarcatura istorica, Berlinul se remarca prin preturile relativ ieftine, comparativ cu alte orase mari din lume. O cafea va costa doar 2 euro, iar chiria unei garsoniere se situeaza undeva la 530 de euro. La aceasta suma se adauga si 20 de euro, pretul unui pranz in capitala Germaniei.

sursa foto meditatoday.com

sursa foto meditatoday.com

4. Melbourne.

Un oras cum rar gasesti este si Melbourne, aflat la celalalt capat al lumii, in Australia. Aici, chiria unei garsoniere te va costa 1200 euro/luna, o cafea 2,70 euro, iar un pahar de vin undeva la 5 euro. Dupa ce ai savurat un pranz de 27 de euro poti alege sa vizitezi una dintre cele 121 galerii de arta, ori sa vezi cele 19 muzee sau sa vezi un film. Ai de ales intre 19 cinematografe, asa ca nu te vei plictisi aici.

sursa foto calicultural.com.br

sursa foto calicultural.com.br

5. Stockholm.

Acesta este unul dintre cele mai aglomerate orase europene, chiar daca numara in jur de un milion de locuitori. Chiria unei garsoniere te ajunge undeva la 620 de euro lunar, pranzul va fi 12 euro, iar o cafea 3,50 euro. La acestea se adauga si abonamentul la transportul public, in valoare de 85 euro pe luna.
Deci, care este orasul in care ai vrea sa te muti?

sursa foto josh.se

sursa foto josh.se

Sursa foto principala huffingtonpost.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top