Connect with us
pagini-22072015

Stil

Afla cum poti citi 300 de pagini in doar 30 de minute

Daca nu stiai pana acum, exista persoane care sunt capabile sa citeasca 300 de pagini in doar 30 de minute. Afla care sunt tehnicile pe care trebuie sa le folosesti pentru a ajunge la aceasta performanta.

CITESTE SI: CELE MAI SURPRINZATOARE DESCOPERIRI FACUTE DE GOOGLE EARTH. TREBUIE SA VEZI ASTA!

Daca ti-ai dorit vreodata sa ai suficent de mult timp pentru a citi romanul preferat, dar cartea are pre multe pagini iar tu dispui de prea putin timp, atunci iata care este solutia.

Anne Jones a castigat de sase ori titlul de campioana mondiala la concursul de citit-viteza. Femeia care a fost invatatoare, si-a dedicat intreaga viata pasiunii sale pentru carti. Asa a ajuns capioana cu sase titluri la varsta de 63 de ani. Femeia a reusit sa citeasca cartea lui Dan Brown, ,,Inferno”, care are 634 de pagini, in doar 42 de minute, si a putut raspunde la 30 de intrebari din cuprinsul cartii.

Cum a fost posibil? Anne Jones a dezvaluit care sunt tehnicile prin care poti nu doar citi foarte rapid, dar si intelege informatiile transmise prin text. Femeia sustine ca cititul rapid necesita o concentrare intensa si un lung exercitiu pentru inceput.

Tehnicile cheie sunt vizualizarea si evitarea subvocalizarii. Vizualizarea presupune o atentie cat mai ridicata asupra a ceea ce citesti, pentru ca altfel, indiferent de rapiditate nu vei reusi sa intelegi nimic din text. Evitarea subvocalizarii presupune sa incerci sa nu iti mai intonezi in minte ceea ce citesti, cel mai simplu este sa fredonezi o melodie pentru a incerca sa scapi de ,,vocea interioara”.

In prezent, exista si aplicatii pentru smartphone-uri care te ajuta sa citesti mai repede, precum Acceleread.

Sursa foto: happiestmommy.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top