Connect with us
1 septembrie-31082015

Știri

Evenimentele zilei de 1 septembrie

In data de 1 septembrie 1939 Germania nazista a invadat Polonia, declansand ceea ce a ramas in istoria omenirii drept cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Majoritatea istoricilor apreciază că Al Doilea Război Mondial a început la 1 septembrie 1939, odată cu invadarea Poloniei de către Germania, ceea ce a atras în conflict Franța, Anglia și Commonwealth-ul.

Cauzele celui de-al Doilea Război Mondial mai sunt încă subiect de dezbatere și de cercetare, dar un punct de vedere comun, în special în perioada postbelică, printre aliații victorioși, era că acestea sunt legate de expansionismul Germaniei și Japoniei.

În urma înfrângerii din Primul Război Mondial, Germania pierduse puterea, statutul internațional și uriașe sume de bani, expansiunea ar fi trebuit în planurile naziste germane să-i readucă măreția de odinioară.

CITESTE SI: EVENIMENTELE ZILEI DE 31 AUGUST

n Germania exista o dorință puternică să se scape de limitările impuse țării de Tratatul de la Versailles. În cele din urmă, Hitler și partidul său Național Socialist au reușit să cucerească puterea în stat folosindu-se și de aceste sentimente populare anti-versaillese. Hitler a condus Germania de-a lungul unui proces care a fost marcat succesiv de: reînarmare, reocuparea Rheinelandului, unirea cu Austria (Anschluss-ul), încorporarea Cehoslovaciei și, în final, invadarea Poloniei.

Nasteri importante in data de 1 septembrie:

In data de 1 septembrie 1951 s-a nascut Nicu Ceaușescu, fiul lui Nicolae Ceaușescu

In data de 1 septembrie 1949 s-a nascut Luminița Gheorghiu, actriță română

Decese importante in data de 1 septembrie:

In data de 1 septembrie 1944 s-a stins din viata Liviu Rebreanu, scriitor român, membru al Academiei Române.

Sursa foto: reporterntv.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top