Connect with us
18 august-17082015

Știri

Evenimentele zilei de 18 august

In data de 18 august 1934 Al Capone este transferat la inchisoarea federala din Alcatraz, pentru a preveni contactul cu lumea exterioara.

Alphonse Gabriel, „Al” Capone a fost unul din cei mai faimosi gangsteri americani din anii 1920 -1930.  Al Capone a dominat lumea interlopă din Chicago, ajungand conducatorul unei mari retele de crima organizata: Chicago Outfit.

CITESTE SI: EVENIMENTELE ZILEI DE 17 AUGUST

Al Capone si-a obtinut veniturile din afaceri de jocuri de noroc ilegale, din retele de bordeluri, iar in anii regimului Prohibitiei in SUA, din trafic ilegal de bauturi alcoolice, la care se adauga extorcarea de bani sub forma taxelor de protectie.

Pana astazi numele sau se leaga de notiunea de spalare a banilor, Al Capone camuflandu-si sursele incasarilor sale, prin unele afaceri aparent banale ca spalatorii, vanzare de mobila veche si antichitati pe care le prezenta ca fiind ocupatia sa oficiala.

Cariera sa de gangster s-a incheiat de fapt in 1931 cand guvernul federal a reusit sa-l faca judecat si condamnat pentru evaziune fiscala. A petrecut in continuare mai multi ani in inchisori, intre care vestita Alcatraz, unde a fost inchis in detentia sa cea mai lunga.

Ultimii ani ai vietii i-a petrecut in Florida, bolnav de neurosifilis. A murit in urma unui accident vascular cerebral, la varsta de 48 ani. Poreclit „Scarface” din cauza cicatricilor de pe fata, urme ale unor confruntari violente, si „The Big Fellow” din cauza pozitiei lui de conducator de banda, Al Capone a devenit un simbol al gangsterismului american si italo-american.

CITESTE SI: EVENIMENTELE ZILEI DE 16 AUGUST

Nasteri importante in data de 18 august:

La data de 18 august 1750 s-a nascut Antonio Salieri, compozitor italian.

La data de 18 august 1936 s-a nascut  Robert Redford, actor si regizor american.

La data de 18 august 1969 s-a nascut Edward Norton, actor american.

Decese importante in data de 18 august:

La data de 18 august 1850 a incetat din viata Honoré de Balzac, scriitor francez.

Sursa foto: allthingscrimeblog.com

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top