Connect with us
23 iulie-22072015

Știri

Evenimentele zilei de 23 iulie

La data de 23 iulie 1829 William Burt a conceput prima mașină de scris din lume, care va schimba odata pentru totdeauna istoria omenirii.

CITESTE SI: EVENIMENTELE ZILEI DE 22 IULIE

In anul de gratie 1829 in data de 23 iulie, William Austin Burt, originar din Detroit, Michigan, de profesie inginer topograf, este cel care inventeaza o masina de scris,pe care o numeste “Tipograf”.

Masina avea literele aranjate pe un cadru rotativ, un dispozitiv greoi si dificil de utilizat, care presupunea scrierea, intr-un timp indelungat, mai mare decat timpul necesar scrierii de mana. Cadrul era din lemn si, cu ajutorul unei manivele, roata era miscata pana cand litera dorita ajungea in pozitia corecta, apoi se apasa un brat care impingea caracterul dat cu cerneala, pana atingea hartia si se imprima.

William Burt a perfectionat el insusi acest model si, exersand, a reusit sa scrie la fel de repede ca si de mana. Prietenul sau, John P. Sheldon, editor al Gazetei de Michigan, a obtinut, pentru Burt, drepturile de proprietate si comercializare a inventiei, dar niciodata nu s-a gasit vreun cumparator, fie pentru ca nu era nimeni interesat, fie pentru ca strategia de marketing nu a fost prea reusita.

Nasteri importante in data de 23 iulie:

La data de 23 iulie 1913 s-a nascut Gherasim Luca, poet si prozator evreu de origine romana.

La data de 23 iulie 1925 s-a nascut Nicolae Boscaiu, biolog roman, membru titular al Academiei Romane.

La data de 23 iulie 1989 s-a nascut Daniel Radcliffe, actor englez.

Decese importante in data de 23 iulie:

La data de 23 iulie 2011 s-a stins din viata Amy Winehouse, cantareata britanica.

Sursa foto: etsy.com

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top