Connect with us

Știri

Iubirea secreta a marelui Lenin

Viata mareului conducator al Uniunii Sovietice, Vladimir Ilici Lenin, a fost mereu tinuta secret de catre securitatea vremii. Detalii picante au iesit acum la suprafata!

Pentru cei mai putin familiarizati cu istoria bolsevica, Vladimir Ilici Lenin a fost a fost un revolutionar rus care a condus partidul bolsevic, primul premier al Uniunii Sovietice si, totodata, fondatorul ideologiei cunoscute sub numele de leninism.

In anul 1898 Lenin s-a casatorit cu Nadejda Krupskaia, pe vremea aceea o activista politica ce avea convingeri bine inradacinate. Cu toate acestea la scurt timp, in 1909, liderul bolsevic se va indragosti la prima vedere ca un adolescent de Inessa Armand.

Sursa foto: historia.ro

Sursa foto: historia.ro

Inessa s-a nascut in Paris si era o englezoaica usor exentrica cu cetatenie franceza. La acea vreme femeia era deja cunoscuta pentru realtiile sale amoroase. Inessa a fost casatorita cu mostenito­rul unei familii de industriasi textilisti, pe nume Alexandr Evghenievici Ar­mand. Au avut impreuna 5 copii, dar cu toate acestea povestea lor nu a mers mai departe. Si asta pentru ca femeia s-a indragostit chiar de fratele lui Alexandr, Vladimir, nedivortand niciodata insa de sotul ei.

In Paris, Inessa l-a cunoscut pe Lenin si acolo a inceput secreta lor poveste de dragoste. Din acel moment, cei doi au fost de nedespartit chiar daca liderul bolsevic traia in exil impreuna cu sotia sa Nadejda Krupskaia.

CITESTE SI: POVESTEA DE DRAGOSTE A ,,CELUI MAI IUBIT DINTRE PAMANTENI”

Legatura lor bolnavicioasa a starnit numeroase controverse, o mare parte din istoricii si biografii lumii au afirmat ca ea a facut parte dintr-un „triunghi conjugal“, impreuna cu liderul bolsevic si sotia acestuia. Aceste afirmatii sunt bine sustinute de insemnarile Inessei dintr-un jurnal secret in care aceasta povestea mult despre discutiile foarte apropiate pe care le avea cu Lenin dar si despre tonul intim pe care il foloseau cei doi.

Sursa foto: ralix.ro

Sursa foto: ralix.ro

Chiar si sotia legitima a lui Lennin a notat in jurnalul sau detalii importante despre marea iubire a conducatorului ,, Se lumineaza incaperea atunci cand intra Inessa. Nimic nu ii este indiferent. Trece totul prin filtrul inimii.“ Chiar daca iubirea dintre cei doi era atat de evidenta, nimeni nu a recunoscut niciodata nimic. Trist este ca sotia lui Lenin a fost femeia care a trait in umbra iubirii Inessei, fara a incerca sa o indeparteze vreodata.

Inessa a murit subit in timpul epidemiei de holera la 24 septembrie 1920. Apropiatii lui Lenin au spus ca liderul bolsevic nu a mai zambit niciodata dupa moartea marii sale iubiri. Lenin a murit si el la scurt timp, in data de 21 ianuarie 1924 din cauza cruntei boli sifilis.

Sursa foto: freeimages.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top