Connect with us
fotografii-14092015

Stil

Trucuri pentru fotografii mai bune cu ajutorul camerei foto a smartphone-ului

Telefoanele zilelor noastre, smartphone-urile, au devenit din ce in ce mai performante. Dar asta nu este indeajuns pentru a putea sa realizezi fotografii ca cele de pe copertele de reviste glossy.

Cu totii ne dorim sa obtinem fotografii de o calitate cat mai bun cu ajutorul camerei foto din smartphone-ul nostru, pentru ca pana la urma este unul dintre motivele pentru care am platit atat de multi bani pe acest dispozitiv.

Mai intai de toate, este important sa intelegem ca oricat de performat este telefonul nostru mobil, nu putem realiza fotografii ca cele ale profesionistilor in domeniu care folosesc aparatura DSLR ( Digital Single-Lens Reflex).

Dar pentru ca fotografiile noastre sa arate cat mai bine, iti punem la dispozitie cateva sfaturi de la expertii in domeniul artei foto. Daca vei tine cont de ele, vei observa imbunatatiri considerabile!

1. Curata obiectivul

Acesta este primul aspect de care trebuie sa ai grija. Pentru ca telefonul mobil este tinut de cele mai multe ori in bucunar sau in geanta, obiectivul se poate murdari foarte usor. Iar din acest motiv pozele pot sa iasa fie in ceata ( blurate) fie sa te trezenti cu puncte de diferite culori in cadru. In cazul in care camera telefonului are obiectivul murdar, niciunul dintre sfaturile din acest articol nu te vor putea ajuta sa realizezi fotografii de calitate.

CITESTE SI: FOTOGRAFII SPECTACULOASE! UITE CUM ARATA MENIUL ZILEI IN DIFERITE COLTURI ALE LUMII

2. Profita de lumina din cadru

Una din regulile de aur ale fotografiei spune ca este vital ca subiectul sa se afle in diresctia sursei de lumina, iar fotograful sa stea in directia opusa. Te poti invarti in jurul subiectului pentru a evita ceea ce in fotografie si film se numeste ,,contre-jour”. Este important de tinut minte faptul ca cea mai mare slabiciune a telefoanelor mobile o reprezinta incapacitatea de a face fotografii bune in conditii de lumina scazuta.

3. Activeaza optiunea de stabilizare a imaginii

Atata timp cat nu folosesti un trepied, telefonul mobil este instabil in mana. Chiar daca in timp ce faci fotografia nu constientizezi acest aspect, vei realiza dupa ce te uiti la fotografie faptul ca imaginea nu este atat de buna din punct de vedere al claritatii si, implicit a focusului. De aceea este important sa activezi optiunea de stabilizare a imaginii din telefonul mobil.

Tu stiai aceste trucuri care te ajuta sa realizezi fotografii mai bune? Ce alte tips-uri de poti da din proprie experienta?

Sursa foto: unlockunit.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top