Connect with us
Amendă dacă nu porți masca! Ministrul Vela a făcut anunțul

Economic

Amendă dacă nu porți masca! Ministrul Vela a făcut anunțul

Ministrul Marcel Vela a anunțat astăzi, 19 mai, că persoanele care nu poartă mască de protecție vor fi amendate. Vela a precizat că anumite persoane vor putea motiva faptul că nu pot purta masca de protecție și vor fi scutite de sancțiuni. Ministrul de Interne a mai precizat că orice cetățean care nu poate să își protejeze nasul și gura în spațiile închise nu are ce căuta în astfel de locuri și trebuie sancționat conform legii.

Amendă dacă nu porți masca! Ministrul Vela a făcut anunțul

Ministrul a precizat că nepurtarea măştilor de protecţie în spaţii închise ar trebui sancţionată şi va exista un ordin care să „implementeze fapta şi penalizarea”, relatează Agerpres.

Marcel Vela a mers astăzi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I pentru a analiza care este situația acolo și ce măsuri se pot lua pentru românii care stau cu orele așteptând în condiții extreme să intre în țară.

Ministrul a fost întrebat în această vizită, dacă va exista un ordin pentru amendarea celor care nu poartă măşti de protecţie și el a răspuns că a fost plecat la Budapesta şi crede „că a fost şi emis un ordin de către Ministerul de Interne şi de către Ministerul Sănătăţii sau este în lucru” documentul prin care „se reglează aceste lucruri cu privire la tot ce ţine şi de măsurile coercitive şi de obligaţia purtării măştii”.

Întrebat din nou dacă vor exista amenzi, el a răspuns: „Dumneavoastră cum aţi propune altfel?”. „Ideea este că nepurtarea măştii este un caz care nu e compatibil cu regulile şi în mod normal el trebuie sancţionat. Probabil că sunt şi unele cazuri de excepţie, nu ştiu, probabil cei care sunt alergici sau cei care pot motiva că purtarea măştii le face rău, dar acest lucru va fi stabilit de Ministerul Sănătăţii”, a adăugat Vela.

Despre ce amendă ar putea primi o persoană care nu poartă masca, el a susţinut că „este stabilit în lege, doar se implementează prin ordin fapta şi penalizarea. Aşa cum ştiţi, este obligatoriu să purtăm mască în spaţii închise. (…) Fie că mergem la magazin, fie că mergem cu autobuzul, tramvaiul sau metroul. Această obligaţie revine în principal agentului economic care face transportul, adică el trebuie să ştie că un cetăţean nu poate să fie pasager dacă nu are masca la el, care să protejeze nasul şi gura”, a mai spus Marcel Vela.

În aceste condiții Senatul a votat astăzi o propunere legislativă care prevede acordarea de măști de protecție fiecărui cetățean român, de către Ministerul Sănătății.  Distribuirea acestor măști ar trebui să se facă de Unifarm SA prin direcțiile de Sănătate Publică județene.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

1 Comment

  1. victor

    2020-05-20T09:14:15+03:00 at 9:14

    Saracii de ei – dupa ce va disparea COVID-19, cu ce se vor mao ocupa incompetentii ?????
    Arafat, tataru, vuvuvela asta ..sica mandolina… dar si sparanghel voda..

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top