Connect with us
A fost descoperită o nouă mutație a coronavirusului. Boala poate dura până la 49 de zile

Externe

A fost descoperită o nouă mutație a coronavirusului. Boala poate dura până la 49 de zile

Cercetătorii din China au descoperit o nouă mutație de coronavirusului și au demonstrat că boala poate dura până la 49 de zile, după care persoana infectată poate dezvolta o boală cronică, relatează South China Morning Post,

A fost descoperită o nouă mutație a coronavirusului. Boala poate dura până la 49 de zile

Mutația a fost descoperită când cercetătorii au analizat cazul unui bărbat de 49 de ani care a fost infectat cu noul tip de coronavirus. Se pare că bolnavul s-a vindecat de coronavirus după 49 de zilei, o perioadă mult mai lungă decât se știa până acum, arată un raport al medicilor de la Universitatea Medicală a Armatei, din Chongqing, notează stirileprotv.ro.

Cercetătorii sunt de părere că virusul „a format o relație de simbioză cu pacientul”.

Omul a avut o formă ușoară la bolii, cu febră moderată și fără vreun alt simptom specific, însă totuși în organismul său se regăsea o cantitate mare de virus. Radiografiile au indicat o afectare a plămânilor, care însă a dispărut după câteva zile de la internarea în spital.

Corpul pacientului nu a fost capabil să elimine virusul, așa că bărbatului i s-a făcut o transfuzie de plasmă de la alți pacienți care se vindecaseră deja de COVID-19. La o distanță de numai două zile de la aplicarea acestui tratament, bărbatul a ieșit negativ la testul de coronavirus.

Aceasta este cea mai lungă durată a bolii depistată la o persoană care a reușit să supraviețuiască infecției, conform medicilor din China. În general, majoritatea pacienților infectați cu noul tip de coronavirus se vindecă după aproximativ 20 de zile.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

1 Comment

  1. PETRAN SILVIU DORIN

    2020-04-08T18:30:31+03:00 at 18:30

    .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top