Connect with us
7 lucruri uimitoare despre piscine

Știri

7 lucruri uimitoare despre piscine

Iata cateva lucruri uimitoare pe care nu le stiai despre piscine!

1. In Statele Unite numarul piscinelor il depaseste pe cel al rezidentilor din New York. Exista mai mult de 10 milioane de piscine private pe toata suprafata Statelor Unite ale Americii si 300.000 de piscine publice.

2. Intr-un bazin olimpic exista suficienta apa pentru 9400 de bai. Mai exact, un bazin omlimpic este umplut cu 2 milioane si jumatate de litri de apa.

CITESTE SI: CEL MAI EFICIENT PLAND E EXERCITII IN APA, CARE ARDE GRASIMILE

3. Prima piscina din lume a existat inainte de vremea romanilor. De fapt, prima piscina din lume a fost construita cu mai bine de 5000 de ani in urma, in Pakistan si era numita Great Bath of Mohenjo-daro. Aceasta era utilizata pentru practicarea ritualurilor religioase, dar si pentru ca membrii comunitati sa se racoreasca.

4. Primele piscine publice din Statele Unite erau acoperite. Pe langa acest lucru, ele erau construite pentru comunitati intregi care locuiau in blocuri fara bai proprii. Abia in jurul anului 1900 a fost construita prima piscina in aer liber, in Philadelphia.

5. Concentratia de substante chimice din piscina este mai mare decat cea din inalbitor. Conform specialistilor, in inalbitor exista o concentratie de 5% clor, insa bazinele publice contin aproximativ 12% din aceasta substanta. Clorul are menirea de a tine bacteriile la distanta.

6. Cea mai mare piscina din lume are 8 hectare. Ea se afla in complexul hotelier San Alfonso del Mar din Chile si este absolut fascinanta. Ar putea cuprinde 11 terenuri de fotbal si a costat 1.5 miliarde de dolari.

7. Elefantii adora piscinele. In multe gradini zoologice din Japonia sunt construite piscine imense in care elefantii se pot relaxa si se pot juca in voie.

Sursa foto: womansday.com

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top