Connect with us
descoperire

Știri

Asta ar putea sa fie CEA MAI TARE DESCOPERIRE ARHEOLOGICA! Să fie acesta LOCUL JUDECĂŢII LUI ISUS?

O serie de săpături executate pe locul unei clădiri abandonate din Ierusalim, în apropiere de Muzeul Turnul lui David, au scos la lumină ruinele unui palat care se presupune a fi cel în care a avut loc procesul lui Iisus, descris în Noul Testament.

 

Chiar daca sunt abia la inceputul descoperirii, cercetătorii sunt aproape siguri că procesul descris în Biblie a avut loc în acest loc, denumit  Palatul lui Irod, despre care se crede că era situat în vestul vechiului oraş, unde se află în prezent muzeul amintit. Potrivit relatărilordin Biblie, procesul lui Iisus a avut loc „lângă o poartă, cu un pavaj de piatră deteriorat”, iar aceste detalii se regasesc in descoperirile arheologice anterioare din apropierea închisorii.

„Bineînţeles, nu există nicio inscripţie la faţa locului, dar multe dovezi, arheologice, istorice şi biblice, indică acest loc„, a declarat Shimon Gibson, profesor de arheologie la Universitatea Carolina de Nord din Charlotte (SUA).

Momentan se lucreaza la scoaterea la lumină a edificiului, ceea ce inseamnă că ruinele nu vor fi incluse prea curând în traseul turistic destinat pelerinilor creştini când vizitează Ierusalimul. Cu toate astea, Muzeul Turnul lui David a demarat deja planurile de înfiinţare a unui circuit în jurul sitului arheologic şi speră ca acesta să devină un punct de atracţie pentru vizitatori cât mai repede posibil. Săpăturile au început în urmă cu 15 ani, ca parte a unor planuri de extindere a muzeului. Pe măsură ce arheologii au continuat săpăturile sub vechea clădire abandonată din vecinătatea muzeului, aceştia au descoperit ruinele presupusului palat al lui Irod. Ruinele vechiului palat fost descoperite sub o închisoare care a fost folosită în perioada în care Ierusalimul era controlat de Imperiul Otoman. Cercetatoriii ştiau de foarte mult timp că închisoarea se afla acolo, dar nu şi ce se afla sub ea. Acum rămâne de văzut dacă intr-adevăr acesta este locul în care au început patimile lui Isus, aşa cum sunt ele descrise în Noul Testament.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top