Connect with us
bacnota-07082015

Știri

Cine va fi prima femeie de pe o bancnota

Bacnota de 10 dolari va avea din anul 2020 un chip de femeie celebra desenat pe ea. Uite cine a intrat in cursa finala!

Trezoreria din Statele Unite ale Americii a anuntat ca va imprima pentru prima data chipul unei femei celebre pe bacnota de 10 dolari. Dar oare ce femeie din istoria oemnirii va avea aceasta onoare?

CITESTE SI: AFLĂ CE HOBBY-URI ÎŢI ADUC CÂŞTIGURI ÎN BANI

In lupta pentru aceast statut au intrat mai multe femei, printre care si Eleanor Roosevelt. Fosta prima doamna a Statelor Unite ale Americii este cea care are cele mai mari sanse pana in prezent sa apara pe bacnota de 10 dolari. Aproximativ 33% dintre cei care au participat la un sondaj de alegere au votat-o pe Roosevelt.

Eleanor Roosevelt este apreciata de catre americani datorita activismului sau in favoarea drepturilor minoritatilor, dar si a justitiei sociale si a faptului ca a fost singura femeie intre cei cinci delegati ai SUA din Adunarea Generala a ONU intre anii 1946 si 1952.

Urmatoarea femeie favorita in sondaj este Harriet Tubman, care de la titlul de sclava a reusit sa devina lidera abolitionista din timpul Razboiului Civil american.

CITESTE SI: RITUALURI VECHI CARE TE AJUTA SA CASTIGI MAI MULTI BANI

Printre candidatele pentru aceasta titulatura se numara si  lidera Susan B. Anthon care a luptat pentru dreptul de vot al femeilor, dar si aviatoarea Amelia Earhart cea care a fost prima femeie care a zburat deasupra Atlanticului.

Sursa foto: commons.wikimedia.org

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top