Connect with us
După ce a fost salvat de furia naziştilor, acest evreu le-a întors favoarea creştinilor în mod surprinzător

Știri

După ce a fost salvat de furia naziştilor, acest evreu le-a întors favoarea creştinilor în mod surprinzător

Iată cum a reuşit acest evreu să le întoarcă favorul creştinilor, după ce a fost salvat de către aceştia de furia naziştilor!

Arthur Weidenfeld a fost salvat din Austria ocupată de nazişti când era doar un copil, în anul 1938. El a fost adus în Marea Britanie, unde un grup de creştini britanici s-au ocupat de el şi i-au oferit haine şi un adăpost. Datorită lor Arthur a reuşit să se pună pe picioare, să îşi găsească o familie şi să devină un om de succes.

CITEŞTE ŞI: NOUL LIDER AL REŢELEI AL-QAIDA ÎN YEMEN A AMENINŢAT DEJA SUA

Recunoştinţa pe care a simţit-o din acea clipă faţă de creştinii de pretutindeni, l-a făcut pe Arthur Weidenfeld să îşi dorească ca, într-o bună zi, să poată să întoarcă acest favor. Şi-a construit o carieră de succes şi este fondatorul propriei sale companii de publicitate.

Acum, la vârsta de 95 de ani, Arthur a găsit modalitatea ideală de a răsplăti creştinii pentru tot ceea ce au făcut pentru el. „Am datoria de a mă recompensa. Au fost multe confesiuni creştine care au adus copii în Anglia în perioada nazistă. A fost o operaţiune de mare amploare, iar noi, evreii, ar trebui să fim recunoscători şi să facem ceva la rândul nostru pentru creştinii care se află în pericol.”, a declarat bătrânul.

Arthur a înfiinţat Weidenfeld Safe Havens, un fond care ajută creştinii sirieni persecutaţi de ISIS să fie duşi în siguranţă în alte zone şi le oferă acestora sprijin între 12 şi 18 luni. Într-o singură săptămână, au fost duşi aproximativ 150 de sirieni în Polonia.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top