Connect with us
cladiri-23092015

Știri

FOTO: Povestea celor mai inalte cladiri din lume

Cele mai inalte cladiri din lume construite de mana omului se impun prin eleganta, lux si maretie. Descopera povestea din spatele zgarie-norilor!

Pana secolul trecut omenirea se putea mandri cu cladiri care aveau o inaltime de doar 380 de metri. In prezent, putem spune ca am fost capabili sa ridicam adevarati giganti cu o inaltime de 828 metri, care au fost construiti aproape toti pe tritoriul Asiei si al Orientului Mijlociu.

In ultimii ani, continentul asiatic a cunoscut o dezvoltare economica de-a dreptul accelerata, in comparatie cu Europa si America de Nord. Doar in Orientul Mijlociu profiturile obtinute din urma exploatarii industriei petrolului a permis constuirea unor cladiri grandioase.

Iata care sunt cele mai inalte constructii ridicate de mana omului!

1. Burj Khalifa

Zgarie-noriul Burj Khalifa are o inaltime de 828 metri si este, in prezent, cea mai inalta cladire din lume. Construita unde altundeva decat in Dubai, cladirea a fost inaugurata oficial in anul 2010, si se poate mandri cu faptul ca are cu peste 200 de metri mai mult decat orice alta constructie din lume.

In interior gazduieste un hotel Armani, locuinte rezidentiale si suite pentru corporatii. La etajul 148 este o punte de observare, iar etajele 156-159 sunt dedicate sistemelor de telecomunicatii. Constructia a costat la acel moment 1,5 miliarde de dolari.

Sursa foto: gentside.com

Sursa foto: gentside.com

CITESTE SI: SECERETELE CELEI MAI VECHI CLADIRI DIN BUCURESTI

2. Taipei 101

A doua cea mai inalta cladire din lume este Taipei 101 si are o inaltime de 509 metri. cladirea este considerata drept un adevarat simbol al Taiwanului. Numarul din numele cladirii, 101, este dat de etajele pe care le are. Trebuie mentionat faptul ca intre anii 2004 si 2010 a fost cea mai inalta cladire din intreaga lume.

In interiorul ei se gasesc birouri ale unor firme importante, un mall, restaurante, dar si cluburi de noapte. Unicitatea ei este data de un lift interior care atinge viteza de 63 de kilometri pe ora. Constructia zgarie-noriului a costat 1,7 miliarde de dolari.

Sursa foto: commons.wikimedia.org

Sursa foto: commons.wikimedia.org

3. Shanghai World Financial Center

Cea de-a treia cea mai inalta cladire din lume, dar nu cea din urma, este Shanghai World Financial Center ce masoara o inaltime de 492 de metri. Cladirea este cel mai important centru financiar din Shanghai si este amplasata in cartierul Pudong.

Etajele constructiei au o functionalitate multipla. In interiorul ei se gaseste un mall, spatii de birouri ale celor mai importante firme din Shanghai, sali de conferinta si un hotel numit Park Hyatt Shanghai. Constructia zgarie-noriului a costat 1,2 bilioane de dolari totale pentru construirea acestei clădiri au fost de 1, 2 miliarde de dolari.

Sursa foto: maersk.com

Sursa foto: maersk.com

Ce parere ai despre maretia si povestea celor mai inalte constructii din lume?

Sursa foto: telegraph.co.uk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top