Connect with us
shea

Stil

5 lucruri pe care nu le știi despre untul de shea

Untul de shea se obține din fructele arborelui african Shea și este folosit în mod obșnuit pentru a trata diferite afecțiuni ale pielii precum eczeme, psoriazis și iritații sau pentru a preveni apariția ridurilor și a liniilor fine. Acest remediu natural ameliorează aspectul cicatricilor, estompează vergeturile, stimulează regenerarea celulară și joacă un rol foarte important în prevenirea îmbătrânirii pielii. Are proprietăți cicatrizante și antibacteriene, dar totodată este intensiv hidratant și hrănește pielea în profunzime. Este cunoscut faptul că untul de shea se folosește pentru ten și corp, fiind benefic pentru toate tipurile de ten. Există totuși anumtie aspecte pe care s-ar putea să nu le cunoști. Iată 5 dintre ele!

1. Untul de shea se poate folosi și la gătit. În forma lui cea mai pură, acest unt reprezintă o grăsime vegetală deosebit de sănătoasă. Mulți producători de ciocolată înlocuiesc deseori untul de cacao cu unt de shea în procesul de producție. Atenție! Majoritatea magazinelor de tip plafar vând unt de shea care se poate folosi numai pentru uz extern. Cel utilizat pentru gătit se găsește sub altă formă față de ce suntem noi obișnuiți să cumpărăm.

CITEȘTE ȘI: IATĂ CE NU ȘTIAI DESPRE PISICI

2. Untul de shea este folosit pentru întreținerea intrumentelor muzicale. Se pare că acest unt natural are proprietatea de a înmuia lemnul și de a-l face mai fin, așa că este folosit în scopul îngrijirii anumitor instrumente muzicale.

3. Cleopatra folosea unt de shea. Există mențiuni cum că acest unt a fost folosit și de Nefertiti și de Cleopatra, fiind adus în caravane care transportau numeroase borcane pline cu acest tratament miraculos.

4. Untul de shea are mai multe nume. Ceea ce numim shea se găsește în alte colțuri ale lumii sub formă de karite, mangifolia, unt de galam, sau unt bambuk.

5. Untul de shea poate fi utilizat cu succes și în îngrijirea părului. Majoritatea femeilor îl folosesc pe pielea, însă este extrem de benefic pentru părul uscat și deteriorat.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top