Connect with us
6 principii de viata pe care toata lumea trebuie sa le cunoasca

Stil

6 principii cruciale care te ajuta sa primesti un raspuns pozitiv la orice cerere

Iti doresti sa ai succes de fiecare data? Aceste 6 principii te vor ajuta sa primesti de fiecare data raspunsul potrivit!

Steve Harvey, scriitor si moderator al propriului show, a formulat 6 principii care te pot ajuta sa primesti de fiecare data un raspuns pozitiv, indiferent de cererea ta.

Potrivit lui Steve, nu poti sa te astepti pur si simplu ca dorintele tale sa fie ghicite de cei din jur si in mod miraculos sa ti se si indeplineasca. Este necesar sa spui ce iti doresti. Suna logic, nu?

Te-ar putea interesa si: Top 10 cele mai bogate femei ale planetei

Te-ar putea interesa si: Zodia experta in psihologia inversa

Tot ceea ce se intampla in viata ta este determinat de comunicare, asa ca daca nu iti poti exprima nevoile si dorintele, tu esti singura persoana pe care poti da vina atunci cand ceva nu merge bine.

Uite inca un fapt interesant: in urma unor studii s-a stabilit ca persoanele carora le cerem ceva tind sa ne ajute mai des decat ne-am astepta noi. Multe persoane iau mult prea in serios cererile, sau actiunea de a ii cere cuiva o favoare, cu toate ca nu este nimic rusinos in faptul ca ai nevoie de ajutorul cuiva.

Cateodata diferenta dintre a trai fericit si a fi nefericit sta in puterea de a cere anumite lucruri de la cei din jur. Asa ca simte-te liber sa ceri ajutorul oamenilor!

Dar cum putem sa cerem ajutorul cuiva si sa avem siguranta ca vom primi un raspuns pozitiv? Iata cele 6 principii care te vor ajuta sa ai succes de fiecare data:

  • Cunoaste adevarata ta valoare. Daca nu stii cat valorezi cu adevarat, oferi oamenilor din jur oportunitatea de a te eticheta cu un „pret” pe care il determina ei. De exemplu, daca estimezi ca job-ul pentru care aplici este platit cu o anumita suma pe an, este important sa aspiri la un salariu apropiat de suma pe care o cunosti. Initial, trebuie sa ceri mai mult in cadrul negocierilor, pentru a avea de unde reduce suma. Atunci cand stii cat valorezi, este foarte probabil sa primesti ceea ce iti doresti.
  • Aprecieaza ceea ce meriti. Oamenii, in special femeile, isi sacrifica interesele pentru binele celorlalti. Ceea ce nu este benefic deloc. Bineinteles, uneori trebuie sa faci si compromisuri, insa este important sa nu te uiti pe tine. Spunand aceste lucruri, este important sa nu confunzi ceea ce meriti cu ceea ce ti-ar placea sa primesti dar nu ai castigat inca.
  • Fii clar. Exprima in mod clar ceea ce iti doresti. Daca nu faci acest lucru, drumul spre adevaratul tau tel va fi mult mai lung.
  • Nu fa presupuneri. Nimeni nu poate citi cu adevarat gandurile celor din jur. Nu conteaza cat de bine cunosti persoana, el sau ea s-ar putea sa nu aiba habar de gandurile si dorintele tale, chiar si atunci cand consideri ca sunt evidente. Spune din toata inima ceea ce ai tu nevoie.
  • Vorbeste despre valorile tale. Seteaza-ti prioritatile in mod clar, in asa fel incat sa nu regreti mai tarziu faptul ca nu ai facut ceva la timp. Nu accepta compromisuri cu privire la principiile tale si evita sa faci lucruri pe care tu nu le simti ca fiind corecte.
  • Raspunsul „nu” nu inseamna neaparat un capat de tara. Sa spunam ca cerinta ta a fost refuzata – asta nu inseamna automat faptul ca trebuie sa strici relatii, sa iti planuiesti aprig razbunarea si sa renunti la visul tau. In loc, incearca sa vezi situatia prin ochii celuilalt si sa o intelegi.

Cel mai rau lucru care se poate intampla este sa primesti un „nu” drept raspuns, dupa care totul va intra pe fagasul normal! Nu te specia, doar mergi inainte!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top