Connect with us
Aceasta prajitura de post iti va lasa gura apa

Stil

Aceasta prajitura de post iti va lasa gura apa

Vrei o prajitura de post simpla si delicioasa? Incearca urmatoarea reteta!

Postul cel mare a inceput, asa ca este momentul sa iti oferim cateva retete delicioase care te vor face sa uiti de ingredientele de frupt. Deserturile sunt cele mai dorite in timpul postului, asa ca ne-am gandit la o prajitura senzationala. Are ingrediente simple si o aroma minunata. Iata de ce ai nevoie pentru a o prepara!

ACESTE DESERTURI CU CIOCOLATA SUNT ABSOLUT SENZATIONALE

Ingrediente:

2 cani de faina integrala
1 lingura de scortisoara macinata
1 lingura de cuisoare macinate
4 lingurite de bicarbonat de sodiu
un praf de sare
1 cana si jumatate de apa calda
¼ cana de seminte de in
2 cani de zahar alb sau brun
4 lingurite de vanilie
¾ ccana de coacaze uscate sau stafide
6 morcovi, dati prin razatoare

Mod de preparare:

Cuptorul Se incalzeste la aproximativ 175 de grade. O tava de dimensiunii medii se unge cu margarina sau ulei.

Intr-un vas curat se amesteca foarte bine faina cu sarea, bicarbonatul, praful de scortisoara si cuisoarele macinate.
Intr-un alt bol se pun semintele de in si apa calda, amestecand usor incontinuu pana ce compozitia se ingroasa putin. Se amesteca si zaharul care trebuie sa se dizolve bine, vanilia, coacazele uscate si morcovul dat prin razatoare. Aceasta compozitie se combina cu ingredientele uscate. Trebuie sa obtineti un aluat omogen, asemanator cu cel de chec.

Turnati aluatul in tava deja pregatita si dati-o la cuptor. Puteti incerca prajitura cu o scobitoare, pentru a verifica daca este coapta bine. Daca scobitoarea introdusa in aluat iese curata, atunci puteti opri aragazul. Ornati prajitura cu zahar pudra si fructe proaspete, dupa preferinte.

Incercati aceasta reteta si spuneti-ne daca v-a placut! Pofta buna!

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top