Connect with us

Stil

ARSENIE BOCA, sfaturi despre POSTUL CRACIUNULUI! Cum le spune Sfantul Ardealului enoriasilor sa posteasca

Parintele Arsenie Boca, supranumit Sfantul Ardealului, a oferit numeroase sfaturi  credinciosilor. Iata ce spune despre Postul Craciunului!

„Postul este o lupta aspra cu insusi trupul tau. Daca birui, bine iţi va fi, iar daca nu, sa stii ca toate relele de la stomac incep, iar relele sunt patimile. De aceea, postul are urmatorul rost: sa curaţeasca trupul pana acolo incat sa nu mai fie nici o piedica pentru suflet. Si nu luptator natang, impotriva Duhului Sfant. Caci fara post trupul se face unealta duhului rau. La sfarsitul veacului (si pare ca-i aproape) antihrist tot cu stomacul va vadi pe oameni”, spunea Arsenie Boca despre Postul Craciunului.

CITESTE SI: ARSENIE BOCA: Zece CUGETARI ale Sfantului Ardealului

CITESTE SI: ARSENIE BOCA: 26 de ani de la moartea celui supranumit Sfantul Ardealului! Pelerinaj la Prislop

„Prin post, inchisoarea de pe noi se face mai stravezie si intru material curat va veni Duhul lui Dumnezeu si va avea pe ce sa sada si El va savarsi lucrarea. Iar lucrul pornirii e mantuirea omului. Inţelegeţi dar, de ce cei trei – lumea, trupul si diavolul – sunt vrajmasii mantuirii si vrajmasii postului. Nu postul ne mantuieste, ci darul lui Dumnezeu. Nu osteneala ne mantuieste, ci mila Tatalui. Dar osteneala fa, ca altfel nu vine Mila”, mai spunea Arsenie Boca.

„Cum postim? Lepadarea de carne, grasimi si infranarea de la saturare. Si e drept ca una este foamea si alta este pofta: una-i trebuinţa si alta e patima, si patima trebuie ucisa. (…) Vremea postului trebuie sa fie si infranare trupeasca pentru soţi”, mai spunea el.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top