Connect with us

Stil

Care este legătura dintre cafea şi sinucidere

Potrivit cercetătorilor americani, consumul a câtorva cești de cafea în timpul zilei se pare că reduce la jumătate riscul de sinucidere. Coordonatorul studiului, Michel Lucas, membru în cadrul Departamentului de Nutriție de la Harvard School of Public Health, a descoperit că riscul de suicid al adulților care beau între două și patru cești de cafea cofeinizată pe zi era cu aproape 50% mai mic decât riscul celor care consumau cafea decofeinizată sau nu consumau de loc acest produs.

Cafeina nu numai că stimulează sistemul nervos central, dar ar putea acționa și ca un anti-depresiv prin creșterea producției a anumitor neurotransmițători din creier, incluzând serotonina, dopamina și noradrenalina, a spus Lucas.

Autorii studiului nu au recomandat adulților depresivi să consume mai multă cofeină pentru că majoritatea persoanelor își ajustează automat cantitatea consumată de cafeină la un nivel optim și o creștere ar putea crea anumite efecte secundare neplăcute.

„Rezultatele noastre sugerează că nu există mai multe beneficii pentru un consum mai mare de două până la trei cești de cafea pe zi sau 400 de miligrame de cafeină pe zi”, a declarat Michel Lucas.

Cercetătorii și-au bazat concluziile pe o evaluare a unor date din trei studii ample din Statele Unite ale Americii, care au implicat 43.599 de bărbați înscriși în Health Professionals Follow-up Study (1988-2088), 73.820 de femei din cadrul Nurses Health Study (1992-2008) și 91.005 femei din Nurses Health Study II (1993-2007). Consumul de cafeină, cafea și cafea decofeinizată a fost raportat la fiecare patru ani prin intermediul chestionarelor.

Aşadar consumul de cafea te poate ajuta să nu ai stări depresive şi să nu recurci la suicid.

 

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top