Connect with us
prima impresie-24082015

Stil

Cat de importanta este prima impresie atunci cand cunosti pe cineva

Fie ca este vorba de un interviu sau de o noua cunostiinta, prima impresie este foarte importanta, sustin psihologii si sociologii.

Multi angajatori din ziua de azi stiu inca din primele 10 minute dupa ce te-au vazut daca iti vor acorda sau nu jobul respectiv. Iar acest lucru se datoreaza semnelor pe care ,,le citesc” pe tine la prima impresie.

Un grup de psihologi si de sociologi din cadrul Universitatii Harvard au constatat in urma unei cercetari, ce anume si cum anume se formeaza prima impresie in ochii cuiva. Iata care sunt sfaturile de care trbuie sa tii cont si care sunt criteriile de selectie ale oamenilor.

Cei care vorbesc mai repede sunt considerati a fi mai competenti. Cresterea ritmului vorbirii este considerata drept o dovada de competenta, asta inseamna ca stii despre ce vorbesti. Siguranta de sine pe tema unui subiect comun cu interlocutorul te va scoate in evidenta.

CITESTE SI: CE REGULA TREBUIE SA RESPECTE FEMEILE CARE VOR SA NASCA BAIETI

Potrivit studiului, in secolul XX, oamenii fac presupuneri legate de ceilalti in functie de perechea de incaltaminte pe care acestia o aleg.

Oamenii care au un mers lejer si expansiv sunt vazuti drept persoane aventuroase, care nu se vor da inlaturi din fata unei noi provocari.

Un studiu inceput in 2011 si incheiat in 2014 pe aproximativ 25.000 de subiecti a demonstrat faptul ca participantii faceau multe presupuneri despre oameni in functie de stilul strangerii de mana. Atentie insa, singurele judecati care s-au demonstrat a fi corecte priveau constiinciozitatea. Explicatia oamenilor de stiinta a fost ca aceasta trasatura de caracter este una care reflecta cat de bine poate o persoana sa invete orice comportament complex.

Sursa foto: troymedia.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top