Connect with us

Stil

Ce se intampla daca te speli pe dinti doar o data pe zi

Iata ce se poate intampla daca te numeri printre persoanele care se spala pe dinti o singura data pe zi!

Daca ai o viata extrem de ocupata si ajungi acasa seara tarziu, doborat de oboseala, este foarte probabil sa omiti spalatul pe dinti si sa te arunci direct in pat. Nu este o problema daca se intampla acest lucru o data pe saptamana, insa daca este un obicei zilnic s-ar putea sa suporti cateva consecinte neplacute.

Medicii dentisti supun ca bolile gingivale sunt dusmanul de temut al persoane care se spala pe dinti o singura data in zi. Primul semn al aparitei unei astfel de afectiuni este sangerarea si inflamare gingiilor. Acestea pot deveni extrem de sensibile si dureroase, mai ales atunci cand folosesti periuta de dinti sau ata dentara.

Specialistii spun ca o persoana care se spala doar dimineata, acumuleaza pe parcursul zilei resturi minuscule de mancare, pe care nici macar nu le simte. Acestea se depoziteaza in locurile cele mai ascunse ale cavitatii bucale si dau startul acumularilor masive de bacterii. Aceste bacterii afecteaza gingiile foarte rapid si provoaca boli care afecteaza mai apoi dintii. Persoanele care sufera de boli gingivale si nu se trateaza la timp isi pot pierde dintii si pot fi nevoite sa apeleze la tratamente scumpe sau chiar la costisitoarele implanturi.

Ori de cate ori te speli pe dinti elimini instant bacteriile care formeaza placa si iti protejezi cavitatea bucala de eventualele afectiuni. De aceea medicii recomanda sa folosesti periuta si pasta de dinti dupa fiecare masa. Daca totusi iti este imposibil, apeleaza macar la ata dentara, o varianta ideala pentru persoanele mereu pe fuga. Pe langa acest aspect, sa nu uitam ca o igiena orala corecta te ajuta sa iti mentii intotdeauna respiratia proaspata si astfel sa ai mai multa incredere in tine.

Nu uita ca, indiferent daca intampini sau nu probleme de aceasta natura, este indicat sa ii faci o vizita medicului dentist cel putin la fiecare 6 luni. Controlul de rutina este foarte important si poate preveni o multime de afectiuni grave, care se dezvolta rapid.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top