Connect with us
Multe femei folosesc anticonceptionale pentru a evita o sarcina nedorita, insa folosirea acestor pilule poate avea si efecte negative.

Stil

Cele mai comune efecte negative ale anticonceptionalelor

Foarte femei folosesc anticonceptionale pentru a evita o sarcina nedorita, insa putine stiu ca acestea pot avea si efecte negative.

Foarte femei folosesc anticonceptionale pentru a evita o sarcina nedorita, insa putine stiu ca acestea pot avea si efecte negative.

Anticonceptionalele reprezinta una dintre cele mai sigure metode contraceptive, dar acesta vin adesea insotite de reactii adverse care pot provoca foarte mult disconfort. Iata care sunt cele mai comune:

1 Anticonceptionale, efecte negative – Dureri de cap

Durerile de cap sunt cele mai frecvente efecte secundare ale administrarii pilulei contraceptive. Insa, in cazul in care simti migrene puternice, este recomandat sa mergi la doctor.

2 Anticonceptionale, efecte negative – Modificari ale dispozitiei

Unele femei pot experimenta tulburari emotionale si chiar depresie in timpul utilizarii anticonceptionalelor. Daca ai avut perioade depresive sau daca simti modificari nefiresti ale dispozitiei, este bine sa discuti cu medicul tau.

3 Anticonceptionale, efecte negative – Greata

Multe femei care iau pilula contraceptiva acuza o stare constanta de greata. Acesta este un efect secundar care apare in primele luni de la administrarea anticonceptionalelor, pana cand corpul se obisnuieste cu noii hormoni. Pentru a scapa de senzatia de greata poti sa lei iei cu putina mancare, in loc de apa.

4 Anticonceptionale, efecte negative – Sensibilitatea sanilor

Sensibilitatea sanilor poata sa apara odata ce ai inceput utilizarea acestei metode de contraceptie, dar ar trebui sa dispara dupa ce organismul se obisnuieste cu hormonii. Insa, daca se face simtita aparitia unui nodul sau simti o durere suparatoare, mergi la medic.

Citeste si:De ce ar trebui femeile sa urineze dupa sex

Citeste si:Ce spun sanii despre sanatatea ta

5 Anticonceptionale, efecte negative – Cresterea in greutate

Desi anticonceptionalele de ultima generatie nu mai produc acest efect atat de des, contraceptivele luate aleatoriu, fara analize si fara recomandarea unui medic pot duce la crestere in greutate. Acest efect mai apare si in cazul femeilor care iau pastile combinate.

 

 

6 Anticonceptionale, efecte negative – Sangerari intermenstruale

Multe femei experimenteaza sangerari intermenstruale in primele trei luni de la inceperea tratamentului cu anticonceptionale. Daca acest efect dureaza mai mult de cinci zile in timp ce iei pilulele sau daca ai sangerari serioase timp de trei zile sau mai mult, ar trebui sa faci o vizita la ginecolog.

7 Anticonceptionale, efecte negative – Modificari ale secretiilor vaginale

La unele femei s-au observat variatii ale nivelului secretiilor vaginale, mai ales la inceputul administrarii pilulei contraceptive. Daca acestea sunt abundente, pot fi semnul unei infectii vaginale, caz in care este recomandat sa te prezinti la un consult medical.

In orice caz, inainte sa incepi un tratament cu anticonceptionale, este bine sa vorbesti cu medicul tau ginecolog pentru ca el sa iti recomande pilulele care ti se potrivesc cel mai bine.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top