Connect with us
Ciocolata te poate vindeca de raceala! Uite cum este posibil

Stil

Ciocolata te poate vindeca de raceala! Uite cum este posibil

Ai fi crezut vreodata ca ciocolata te poate vindeca de raceala? Iata ca este posibil!

Te simti obosit, ai gatul iritat si starea ta generala este una foarte proasta. In general asta se intampla exact cand iti este lumea mai draga, nu-i asa? Ei bine, data viitoare cand ti se mai intampla una ca asta, doar mananca putina ciocolata si te vei simti mai bine! Sau cel putin asa sustin ultimele studii efectuate de Aline Maurice, profesor la University of Hull (United Kingdom).

Se pare ca, in viziunea ei, ciocolata chiar usureaza durerile in gat si poate fi mai eficienta chiar decat unele medicamente. Iti vine sa crezi? Atunci cand gatul este uscat, durerile devin nesuportabile si asta te impinge imediat sa iei medicamente. Data viitoare incearca sa mananci ciocolata inainte de a apela la pastile, caci s-ar putea sa iti fie de mai mare folos.

10 MODURI ITNEDITE IN CARE POTI UTILIZA ASPIRINA. LE STIAI?

Studii recente au demonstrat ca pacientii raciti, cu dureri in gat si o stare generala proasta, care au luat medicamente pe baza de extract de cacao timp de doua zile, s-au recuperat mult mai rapid fata de cei care s-au trata cu remediile clasice. Asadar, ciocolata pe care o consumi trebuie sa fie una de calitate, cu cel putin 80% cacao. Un alt studiu efectuat la Imperial College din Londra a aratat cum cacaoa contine un ingredient cu efecte superioare codeinei, o substanta des utilizata pe post de antitusiv.

Exista si o explicatie logica: ciocolata este mai lipicioasa decat majoritatea medicamentelor care trateaza raceala (in special durerile in gat), ceea ce inseamna ca acopera mai bine gatul, activand terminatiile nervoase care te protejeaza de tuse.

Desigur, este nevoie de mai multe studii pe acest subiect, insa informatiile sunt foarte interesante. Tu ce parere ai? Ai folosi si ciocolata pe post de medicament cand esti racit? Ai putea sa o iei cel putin ca si adjuvant!

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top