Connect with us
imbatranesc-09092015

Stil

De ce unii oameni imbatranesc mai repede decat altii

Te-ai gandit vreodata de ce ni se pare ca unii dintre noi imbatranesc mai repede decat alte persoane care in ciuda varstei arata mereu mult mai tinere decat in realitate?

Te-ai gandit vreodata de ce ni se pare ca unii dintre noi imbatranesc mai repede decat alte persoane care in ciuda varstei arata mereu mult mai tinere decat in realitate?

O echipa de cercetatori, in frunte cu James Timmons, a realizat un studiu pentru a vedea de ce anumite persoane imbatranesc mai repede si arata mult mai rau fata de varsta pe care o au. Studiul a demonstrat faptul ca oamenii imbatranesc in ritmuri diferite, chiar daca au aceeasi varsta.

Studiul care s-a bazat pe un experiment a implicat analiza a 54.000 de gene ale personelor sanatoase cu varste cuprinse intre 25 si 65 de ani. Pentru a determina ce anume prezice ,,scorul de imbatranire sanatoasa”, oamenii de stiinta s-au folosit de analiza semnaturii genetice a fiecarui subiect in parte. Astfel, s-a ajuns la concluzia conform careia un scor mai mare este asociat cu o imbatranire lenta si sanatoasa, oarecum fireasca pentru organismul uman.

CITESTE SI: PĂRȚILE CORPULUI CARE ÎMBĂTRÂNESC CEL MAI REPEDE LA O FEMEIE

James Timmons a aflat varsta biologica a fiecarui subiect uman bazandu-se pe mai multe criterii. Acestea tin in special de starea de functionare a rinichilor dar si a ficatului, nivelul colesterolului si functiile cardiovasculare.

Omul de stiinta este de parere ca descoperirea sa ar putea fi utila si pentru a identifica riscurile de Alzheimer in timp util. Determinand semnatura genetica a pacientilor, medicii au posibilitatea de a oferi tratament preventiv celor care sunt predispusi unei boli specifice batranetii asa cum este Alzheimerul.

Pentru medicina contemporana a devenit din ce in ce mai clar faptul ca procesul de imbatranire este in realitate cauza bolilor si dizabilitatilor cu care ne confruntam de-a lungul vietii. Pana la acest studiu extrem de important pentru medicina moderna, cercetarile de pana acum s-au concentrat pe persoanele varstnice, care au deja o multime de boli ce pot fi puse pe seama varstei inaintate. In timp ce secretul sta in ADN-ul uman si in semnele pe care un organismul nostru le transmite inca din tinerete.

Sursa foto: wallpaper222.com

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top