Connect with us

Stil

Descifreaza etichetele produselor

Medicii si nu numai ne sfatuiesc mereu sa citim etichetele produselor inainte sa le achizitionam, in special cand vine vorba de alimente.

Medicii si nu numai ne sfatuiesc mereu sa citim etichetele produselor inainte sa le achizitionam, in special cand vine vorba de alimente.

Problema este ca reusim cu greu sa descifram informatia multa, scrisa mic si in termeni mai putini obisnuiti noua. In plus lipsa de timp ne face sa alegem tot mai multe produse semipraparate in detrimentul celor proaspete.

CITESTE SI: Pofte alimentare care iti arata unele probleme de sanatate

1. Fa diferenta dintre campania de marketing si calitatea reala a unui produs

La o singura plimbare printre rafturile supermarketurilor gasim o groaza de sucuri, conserve sau orice alte alimente pe care intalnim mesajul „100% natural”, „Aliment Bio” sau „Fara conservanti”, insa daca citim cu atentie eticheta vom putea observa ca de fapt produsul contine doar 50% sau chiar mai rau 3% produse naturale, restul fiind obtinute din concentrate si stabilizatoare de arome.

Este foarte important sa facem diferenta dintre mesajul produsului, numit si mesaj de marketing, care are „datoria” de a ne face sa cumparam acel produs si continutul sau real.  Peste 80% din produsele care sustin ca sunt provenite din natura, sunt de fapt artificiale si nu sunt deloc sanatoase. Va explicam mai jos de ce.

 

Pagini: 1 2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top