Connect with us
Exista un motiv dovedit stiintific pentru care esti geloasa pe alte femei

Stil

Exista un motiv dovedit stiintific pentru care esti geloasa pe alte femei

Stiai ca oamenii de stiinta au demonstrat care este motivul pentru care femeile sunt geloase pe alte femei? Iata care este acesta!

Oricat de mult ai vrea sa ascunzi asta, probabil ca cel putin odata ai fost geloasa pe alte femei, crezand ca acestea sunt prea apropiate de partenerul tau. Multe femei nu vor sa admita acest lucru, insa oamenii de stiinta spun ca este ceva absolut normal.

Conform unui studiu realizat recent si publicat in revista Biology Letters, acest tip de comportament poate avea mai multe in comun cu hormonii tai, decat cu nesiguranta pe care consideri ca o ai. Pentru a efectua acest studiu, unui numar de 220 de femei li s-au arata fotografii cu alte femei. O fotografie a fost facut atunci cand femeia era la ovulatia, iar cealalta intr-o alta perioada a lunii.

STIAI CA ACESTE 10 LUCRURI POT INTIMIDA SI CEL MAI SIGUR BARBAT?

Oamenii de stiinta au constatat ca femeile care aveau un nivel ridicat de estrogen (lucru care se intampla chiar inainte de ovulatie) au fost de parere ca fotografiile in care cealelalte femei erau in perioada de ovulatie au fost percepute ca fiind o amenintare si asta a starnit gelozia instant. Acest efect a avut loc doar atunci cand femeile care priveau pozele se aflau intr-o perioada in care nivelul estrogenului era foarte ridicat.

Cu toate acestea, grupul de cercetatori care a efectuat acest studiu a declarat ca este necesar un numar mult mai mare de subiecti pentru a forma o teorie valabila, asa ca mai multe studii de acest gen vor fi efectuate pentru un rezultat sigur.

Descoperirea este una foarte interesanta, asa ca data viitoare cand vei fi geloasa pe cineva ar trebuisa acorzi atentie si acestui aspect. Exista sanse mari ca teoria sa fie reala!

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top