Connect with us

Stil

FOTO! In 1955 primul Disneyland din lume si-a deschis portile! „Bine ai venit! Disneyland este tara ta”, spunea Walter Disney

Fotografii rare care infatiseaza entuziasmul din ochii tuturor atunci cand pe 17 iulie 1955 primul Disneyland din lume si-a deschis portile.

Primul Disneyland din lume a fost construit in statul California si a fost inaugurat in 1955. Acesta a costat 17 milioane de dolari, iar constructia parcului de distractii a durat aproximativ 2 ani.

Desi initial s-au vandut 6000 de bilete pentru inaugurare, 28 000 de persoane si-au facut aparitia in ziua deschiderii cu speranta ca vor putea intra in lumea minunata a lui Disney.

Fotografii memorabile din 1955 arata bucuria din ochii tuturor atunci cand au pasit pentru prima data in parcul de poveste.

 

Disneyland 1

Deschiderea parcului Disneyland in 1955 a starnit entuziasmul tuturor

Disneyland 4

Parada a fost pe placul celor prezenti, de la cei mai mici la cei mai mari

Disneyland 5

Una dintre cele mai populare atractii la acea perioada

Disneyland 6

Fotografie rara in culori cu inaugurarea primului Disneyland. Bucuria celor mici este contagioasa

Disneyland 8

Constructia parcului de distractii a durat aproximativ doi ani

Disneyland 9

Mickey Mouse printre flori

Disneyland 7

Potrivit celor prezenti,caldura era atat de mare, incat asfaltul s-a topit si multe femei si-au prins tocurile in smoala

Potrivit celor prezenti,caldura era atat de mare, incat asfaltul s-a topit si multe femei si-au prins tocurile in smoala incinsa

Disneyland-ul din California este cunoscut drept Disneyland Park si  se afla si acum printre principalele obiective turistice din lume. Este singurul parc Disney care a fost construit sub directa supraveghere a lui Walt Disney.

Dedecatie de la Walter Disney – „Pentru toți cei care vin în acest loc fericit: Bine ai venit! Disneyland este țara ta. Aici vârstă reînvie amintiri plăcute din trecut … și aici tineri pot savura provocarea și promisiunea de viitor. Disneyland este dedicat idealurilor, viselor, și faptelor concrete care au creat America … cu speranța că aceasta va fi o sursă de bucurie și de inspirație pentru toată lumea. ” 

Sursa foto dailymail.co.uk

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top