Connect with us
tatii

Stil

Genetica a decis: TOȚI semănăm mai mult cu tații decât cu mamele!

Toți semănăm mai mult cu tații decât cu mamele: aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord (SUA). Dacă ți-a spus cineva până acum că semeni mai mult cu mama decât cu tatăl, acea persoană se află în gravă eroare, cel puțin genetic.

În ciuda faptului că moștenim aceeași cantitate de ADN de la ambii părinți, conform cercetării oamenilor de știință linia paternă este mai puternică pentru a determina cum suntem și cum ne vom dezvolta ca adulți. Cercetarea a fost făcută pe șoareci de laborator, însă oamenii de știință asigură că rezultatele sunt valabile pentru toate mamiferele, inclusiv pentru oameni.

Cercetătorii susțin că moștenim nu doar trăsături fizice și de comportament de la tată ci și dezvoltarea anumitor afecțiuni de sănătate sau expunerea la riscuri noi. Cu toate că moștenim aceeași cantitate de mutație genetică de la părinți, utilizăm mai mult moștenirea primită de la tată, mai ales la vârsta maturității.

Fernando Pardo Manuel de Villena, cel care a condus acest studiu interesant, specifică faptul că dacă moștenim o boală pe cale maternă, este foarte probabil ca aceasta să nu se manifeste la timp și să trăim cu ea fără să știm că o avem. Dacă moștenim o problemă de sănătate de la tată, boala își va manifesta simptomele foarte puternic chiar.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top