Connect with us
5 SUPERALIMENTE pe care barbatii trebuie sa le consume

Stil

5 SUPERALIMENTE pe care barbatii trebuie sa le consume

Toti barbatii trebuie sa consume aceste 5 superalimente! Iata motivul!

Alimentatia are un rol foarte important pentru buna functionare a organismului. In functie de varsta, sex, stil de viata si afectiuni de care suferim, aceasta poate sa difere de la persoana la persoana. Spre exemplu, barbatii au nevoie de o cantitate diferita de nutrienti, fata de femei. Iata 5 superalimente pe care orice barbat trebuie sa el consume, pentru a-si asigura necesarul de vitamine si minerale in fiecare zi.

1. Cartofii. Desi multa lume subestimeaza aceasta leguma minunata, trebuie sa stii ca o cantitate potrivita de cartofi, consumata zilnic, iti poate aduce numeroase beneficii. Cartofii sunt o sursa grozava de potasiu, extrem de important pentru barbati. Studiile demonstreaza faptul ca majoritatea barbatilor au o dieta saraca in potasiu, magneziu si calciu. Cartofii pot completa cu succes cantitatea de potasiu necesara pentru tine.

2. Lintea. Este saraca in calorii, insa bogata in proteine si fibre. Ea este cunoscuta pentru faptul ca reduce nivelul zaharului din sange si diminueaza considerabil riscul aparitiei diabetului, daca este consumata in mod regulat. O poti prepara in numeroase feluri, extrem de gustoase, asa ca nu trebuie sa iti faci griji in aceasta privinta.

3. Pepenele rosu. Acest fruct este o sursa bogata de licopen, un antioxidant important in lupta impotriva cancerului. Consumul de pepene rosu te ajuta sa previi prostata si bolile de rinichi, dar si sa iti protejezi inima. Totodata, contine cantitati considerabile de vitamina A si vitamina C, esentiale pentru sistemul imunitar si pentru sanatatea ochilor.

4. Ciocolata neagra. Acest dulce sanatos nu trebuie sa lipseasca din dieta barbatilor, numarandu-se printre cele mai apreciate superalimente. Continutul de cacao recomandat trebuie sa fie de cel putin 80%, pentru ca ciocolata sa contribuie la buna functionare a organismului. Ea protejeaza inima, previne atacul de cord si imbunatateste memoria.

5. Turmericul. Este un condiment utilizat preponderent in India, insa il vei gasi cu usurinta si la noi. Este folosit in medicina ayurvedica de mii de ani pentru proprietatile sale antiinflamatorii.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top