Connect with us

Știri

6 utilizari incredibile ale castravetelui

6 utilizari incredibile ale castravetelui. Castravetele este foarte popular datorita faptului ca poate fi gasit tot anul si este extrem de delicios. Nu lipseste niciodata din nicio salata si cu siguranta l-ati folosit cel putin o data intr-un tratament cosmetic. Astazi va prezentam 6 utilizari mai putin cunoscute, ale celebrului castravete.

1.  Renunta la vitaminele artificiale si consuma un castravete

Datorita compozitiei chimice, castravetele inlocuieste cu brio chiar si cel mai bun complex de vitamine, astfel ne ajuta la intarirea organismului si furnizarea vitaminelor esentiale de care corpul nostru are nevoie.

Compozitie chimica – CASTRAVETE: fructul contine apa pana la 95%, proteine (1%), cantitati reduse de lipide, hidrati de carbon (1%), sodiu (6mg %), potasiu (105mg %), calciu (11 mg %), fosfor (15 mg %), fier (0.4 mg %), zinc, mangan, iod, molibden, vitamina A (21mg %), vitamina B1, B2 (0.02mg %), vitamina C ( 25 mg la 100 de gr).

2. Energizant si bun inlocuitor al cafelei

Deseori ti se intampla sa te simti obosit desi ai avut un somn pe masura, odihnitor si simti nevoia sa consumi o cafea sau un alt produs energizant, afla ca in loc sa apelezi la cafeina, poti consuma o jumatate de castravete care iti va oferi energia pentru cateva ore si nu afecteaza in niciun fel sanatatea ta, dimpotriva, o consolideaza.

3.  Dieta

Castravetele este eficient in orice dieta. Datorita continutului sau ridicat de vitamine si minerale, ofera senzatia de satietate pe termen lung, astfel reusesti sa te mentii in forma si sa respecti obiectivele dietei tale.

CITESTE SI: Sucurile naturale – sanatate la pahar

CITESTE SI: SPANACUL si beneficiile lui

6 utilizari incredibile ale castravetelui

4. Mahmureala

Dupa o noapte in care ai petrecut cu prietenii tai cu siguranta te gandesti ca a doua zi te va durea capul datorita consumului excesiv de alcool, ei afla ca poti scapa de aceasta stare daca dupa ce ajungi acasa consumi cateva felii de castravete. Pe langa faptul ca recuperezi toata apa pierduta, in urma consumului de alcool, castravetele calmeaza corpul si te face sa ai un somn linistit.

5. Stres

Stresul este extrem de prezent in vietile noastre si deseori cautam solutii pentru a scapa de starile provocate de acesta, cateva felii de castravete adaugate intr-un bol cu apa fiarta,  te pot ajuta. Timp de cateva minute fa o infuzie cu aceasta solutie magica si imediat dupa aceea te vei simti relaxat si in plus vei avea si un ten curat.

6 – Respiratie urat mirositoare

Dupa o vizita la restaurant, alaturi de colegii tai, iti doresti o respiratie proaspata. Daca nu ai la indemana o guma de mestecat, poti consuma o felie de castravete pe care trebuie sa o tii apasata cu ajutorul limbii, de cerul gurii, efectul este similar cu cel al unei spalari pe dinti.

Sa profitam de perioadele in care se gasesc castraveti proaspeti de gradina in orice piata!

1 Comment

1 Comment

  1. Kayo

    2016-05-02T23:55:55+03:00 at 23:55

    “tu Radule esti Retard Rau atata vreme cat nu-ti dai seama ca alea-s greseli de scriere facute-n “mers” fara a mai reciti pentru ca uite intamplat sa lasi o cratima pe unde nu trebuie sau sa pui un “i” unde nu-i este locul ”1.”mai bine i-a o ciorna inainte ”2.”i-a o carte si citeste”Faci aceeasi greseala de 2 ori.Uooooof graba asta.(“Graba strica trMsab.”)PS:eultumeac pentru complimentul pe care mi l-ai facut,esti o dulce.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top