Connect with us
7 semne ale intolerantei la gluten, pe care toata lumea le ignora

Știri

7 semne ale intolerantei la gluten, pe care toata lumea le ignora

Stiai ca aceste 7 semne indica intoleranta la gluten?

In zilele noastre foarte multe persoane se confrunta cu intoleranta la gluten, insa foarte putine cunosc simptomele acestei afectiuni. Zi de zi te confrunti cu semne care iti indica aceasta intoleranta, asa ca ar fi bine sa le acorzi mai multa atentie. Iata care sunt acestea!

1. Keratoza pilara. Aceasta este denumita in termeni populari piele de gasca si se manifesta prin aparitia unor vezicule mici de culoare rosiatica, in zona bratelor sau a picioarelor. Cauza principala a acestei probleme este lipsa de acizi grasi, care este rezultatul deteriorarii intestinelor, din pricina glutenului.

2. Dureri de cap persistente. Migrenele continue sunt un semn al intolerantei la gluten. Totodata acestea pot fi cauzate si de deshidratare sau alte afectiuni. Daca suferi de astfel de dureri frecvente este recomandat sa mergi la medic cat mai urgent.

SFATURI PRACTICE PENTRU RESETAREA GLANDEI TIROIDE SI ACTIVAREA METABOLISMULUI

3. Boli autoimune. In anumite cazuri, bolile autoimune precum Lupus, artrita reumatoida, colita ulcerativa, scleroza multipla sau psoriazisul sunt strans legate de intoleranta la gluten.

4. Problemele digestive. Printre cele mai frecvente simptome ale intolerantei la gluten se numara problemele de digestie. Mergi la medic daca suferi de constipatie persistenta, diaree, balonare sau flatulenta. La copii cea mai des intalnita problema este constipatia.

5. Ameteala. Majoritatea persoanelor care se confrunta cu aceasta afectiune au ameteli suparatoare foarte des.

6. Oboseala cronica. Desi aceasta este boala secolului in care traim, oboseala cronica poate fi si un semn al intolerantei la gluten. Este absolut necesar sa iti faci un control daca te simti mereu slabit, lipsit de energie si foarte obosit.

7. Fibromialgia. Aceasta este o suferinta non-inflamatorie care consta in durere cronica raspandita in tot corpul. Exista anumte puncte de pe corp care sunt dureroase sub presiune, iar oboseala, axietatea si tulburarile de somn sunt la ele acasa atunci cand un pacient are fibromalgie.

Daca ai resimtit si tu unele dintre aceste semne, este bine sa iti faci un set de analize pentru a depista care este problema de care suferi!

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top