Connect with us
Cum sa combati alergiile de primavara

Știri

Cum sa combati alergiile de primavara

Alergiile de primavara sunt suparatoare pentru multe persoane. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta scapi de ele!

Alergiile de primavara te supara si pe tine? Afla ca nu esti singur! Foarte multe persoane se confrunta cu neplacerile cauzate de aceste alergii, mai ales in aceasta perioada. Se apropie momentul in care copacii vor inflori, eliberand in aer polenul atat de suparator. Pregateste-te dinainte pentru a contracara rapid simptomele resimtite!

Printre cele mai frecvente simptome ale alergiilor sunt: tusea, stranutul, ochii mereu umezi, congestia nazala si mancarimile. Acestea apar ori de cate ori in preajma ta sunt anumiti alergeni. Primvara cel mai prezent alergen este polenul, insa si praful, insectele, mucegaiul sau parul de animal pot fi suparatoare in orice moment. Exista numeroase medicamente recomandate de medici, care usureaza simptomele alergiilor si va ajuta sa treceti peste momentele critice. Printre acestea se numara antihistaminicele, decongestionantele nazale, sau tratamentul de sensibilizare care se aplica pe o perioada lunga de timp.

MANANCA SI TU ACESTE GUSTARI SANATOASE, CARE TE AJUTA SA SLABESTI

Cel mai usor este sa previi alergiile de primavara, urmand cativa pasi simpli. In primul rand trebuie sa mergi la medic daca ai simptomele de mai sus. El iti va prescrie medicamentele potrivite pe care le poti utiliza ori de cate ori apar neplacerile.

Evitati plimbarile la padure in perioada inc are copacii sunt in floare, air daca sunteti nevoit sa mergeti intr-un loc de acest gen luati antihistaminice cu cel putin 24 de ore inainte. Pastrati geamurile inchise, mai ales in perioada diminetii, cand nivelul polenului este foarte ridicat. Daca simptomele sunt grave, puteti purta chiar si o masca de protectie achizitionata de la farmacie.

O dieta echilibrata va poate usura simptomele. Consumati struguri, mere, portocale si rosii , pentru ca acestea contin substante care va protejeaza. Pe langa asta, lichidele sunt foarte importante, pentru ca spala organismul si il elibereaza de toxine. Nu uitati ca alergiile, desi par inofensive, pot aduce cu ele numeroase probleme grave. Se poate ajunge chiar pana la socul anafilactic, care poate fi mortal.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top