Connect with us
Daca vrei sa stii cum sa scapi de durerea de cap simplu, rapid si fara sa iei pastile, avem cateva solutii pentru tine.

Știri

Cum sa scapi de durerea de cap rapid, fara pastile

Durerea de cap este una dintre cele mai des intalnite afectiuni din era moderna si este cauzata fie de stres, oboseala sau surmenaj psihic.

Daca vrei sa stii cum sa scapi de durerea de cap rapid si fara sa iei pastile, avem cateva solutii!

Multi oameni isi trateaza durerea de cap cu pastile, in special cu aspirina sau analgezice de tipul ibuprofenului. Cu toate acestea exista cateva metode care sa te scape de durere cap cu usurinta.

Una dintre ele se bazeaza pe presopunctura. Aceasta este o metoda chinezeasca veche de vindecare si nu presupune folosirea de medicamente. Tot ce trebuie sa faci este sa localizezi punctul Hoku din palma ta. Pe acesta il poti gasi intre aratator si degetul mare, acolo unde simti ca se blocheaza muschiul.

Cum sa scapi de durerea de cap fara pastile

Foloseste degetul mare si aratatorul de la cealalta mana si apasa punctul Hoku pentru 30 de secunde sau pana cand simti ca muschiul incepe sa se relaxeze. Repeta procedura de fiecare data cand simti ca ai o durere de cap produsa de stres sau oboseala.

Citeste si: Iata de ce afectiune suferi, in functie de ce fel de durere de cap ai

Citeste si: Harta organelor interne din palma ta. Acum stii unde sa apesi ca sa scapi de durere!

Punctul Hoku este asociat cu relaxarea partii superioare a corpului, iar presiunea pusa in acest loc stimuleaza centrii nervosi, scapandu-te de durerea de cap.

O alta metoda de a scapa de o durere de cap suparatoare este masajul cu un prosop. Acesta va imbunatati circualtia sangelui in cap si gat si iti va reduce disconfortul.

Cum sa scapi de durerea de cap fara pastile

Pentru aceasta tehnica ai nevoie de un prosop (nu foarte gros), pe care sa il rulezi. Dupa ce ai facut acest lucru, apasa cu prosopul rulat pe frunte. Tine prosopul strans cu ambele maini. Misca-l, apoi, pe cap si pe gat pana ajungi la umeri. Procedura aceasta ar trebui sa dureze in jur de 3 sau 5 minute si te va ajuta sa reduci durerea.

Daca nu functioneaza, poti sa iei o pauza de 10 minute, dupa care sa repeti masajul.

Totodata, daca vrei un remediu naturist pentru durerea de cap, unul dintre cele mai eficiente este consumul de migdale. Migdalele functioneaza ca o aspirina naturala, iar daca mananci 10-12 pe zi, poti preveni si trata migrenele foarte usor.

Citeste si: Ce problema sufleteasca ascunde fiecare durere a corpului

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top