Connect with us

Știri

Mituri despre nutritie

Ultimele stiri in acest domeniu al nutritiei vin de la cativa specialisti care desfiinteaza unele mituri care din punctul lor de vedere au facut lumea mai grasa si mai nesanatoasa.

Primul mit pe care il desfiinteaza este acela care spune ca OUALE sunt rele pentru sanatatate. Ei spun ca ouale sunt extrem de nutritive si consumand oua nu creste colesterolul din sange, de fapt consumul de oua creste colesterolul bun. Studiile recente arata ca ouale nu sunt asociate cu bolile de inima, sunt pline de proteine, grasimi sanatoase, vitamine minerale si antioxidanti unici care protejeaza ochii.

Cu toate ca ouale au un continut bogat in grasimi, sunt mult mai sanatoase pentru micul dejun decat covrigii sau cerealele.

CITESTE SI: Care este greutatea ideala in functie de varsta si inaltimea ta

Un alt mit desfiintat este acela conform caruia consumul de carne nu face bine. In ultimul timp carnea este acuzata pentru probleme de sanatatate legate de sistemul cardiovascular sau diabet de tip II. Un studiu din 2010 care a implicat peste 1 milion de oameni a concluzionat ca aceste boli nu au nicio legatura cu consumul de carne, mai ales carne rosie.

Carnea procesata intr-adevar este mai nociva si poate produce diverse boli, insa carnea neprocesata se poate consuma fara probleme. Contine minerale, vitamine, proteine de calitate, grasimi sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din dieta. Mare atentie la modul de gatit al carnii, este recomandat sa nu arzi carnea cand o gatesti, dar nici nu e bine sa o mananci mai mult cruda.

Razboiul caloriilor. Auzim peste tot cat de mult conteaza raportul dintre caloriile pe care le consum si caloriile pe care le arzi. Acest lucru este perfect adevarat, insa conteaza si mai mult alimentele pe care le consumam deoarece alimente diferite au efecte diferite asupra hormonilor, poftei de mancare si asupra sanatatii in general.

De exemplu, fructoza poate stimula apetitul fata de aceeasi cantitate de calorii provenita din glucoza.

Asadar, exista o multitudine de sfaturi din diverse surse. Daca vreti sa stiti ce trebuie sa contina mesele voastre zilnice, recomandat este sa urmati sfatul unui medic nutritionist pentru ca este singurul care va va recomanda o dieta bazata pe un set de analize realizate in prealabil si pe o analiza corecta si minutioasa asupra stilului de viata al fiecaruia.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top