Connect with us

Știri

S-a descoperit regimul alimentar care iti lungeste viata cu doi ani

Este vorba despre regimul mediteraneean, care conform datelor recente publicate intr-un studiu de specialitate, prelungeste viata cu doi ani. In acelasi timp, acesta are efecte benefice si asupra sistemului cardiovascular. Cu toate ca avantajele acestui regim alimentar erau arhicunoscute, noutatea vine de la ideea unor cercetatori suedezi. Oamenii de stiinta au vrut sa cuantifice impactul regimului regimului mediteranean in privinta numarului anilor de viata castigati.

Zis si facut. Au fost analizate datele a 70.000 de barbati si femei, ale caror obiceiuri alimentare au fost observate foarte atent aproximativ 15 ani. Periodic, au fost formulare intrebari despre modul lor de viata. Respectarea principiilor regimului mediteraneean a fost apreciata cu un scor de la 0 (adoptare zero) la 8 (adoptare completa). „Fiecare crestere cu un punct a scorului se asociaza cu trei luni suplimentare de viata, cu un total de doi ani intre extreme. Mortalitatea cardiovasculara a fost mai scazuta cu 41% la persoanele cu cel mai ridicat scor, iar cea din cauza cancerului cu 10%”, afirma dr Maryvonne Pierre-Nicolas in Journal international de medecine, citata de Agerpres.

Citeste si: Consumul de proteine si legatura stransa cu slabitul si somnul sanatos

Slabeste 9 kg in 10 zile cu LIMONADA!

„Acest studiu permite cuantificarea efectelor regimului mediteraneean in ceea ce priveste speranta de viata, datorita in principal scaderii deceselor in urma unor boli cardiovasculare. Continutul bogat in antioxidanti si proprietatile anti-inflamatorii ale regimului mediteranean reprezinta principalele mecanisme biologice pe care se sprijina aceste beneficii”, a mai mentionat specialistul.

Dieta mediteraneeana se bazeaza in principal pe fructe, legume, pastai, cereale integrale, lactate, ulei de masline, carne de pasare si peste. Dieta a fost adaptata vremurilor moderne, iar cei care au urmat-o au confirmat efectele ei miraculoase asupra starii lor de sanatate. Dieta mediteraneeana se refera la un regim special si inedit care cuprinde retete specifice celor 16 tari care sunt situate pe coasta Marii Mediterane.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top