Connect with us
5 greseli pe care le faci cand speli rufe

Știri

5 greseli pe care le faci cand speli rufe

Si tu faci aceste greseli cand speli rufe!

La prima vedere se pare ca nu ai ce face mai mult decat sa sortezi hainele negre de cele colorate, insa spalatul corect al hainelor insemana mai mult de atat. Este foarte posibil ca si tu sa faci toate aceste greseli ori de cate ori speli rufe!

1. Speli pantalonii albi cu clor. Acestia sunt in mod general o combinatie de bumbac si spandex. Spandexul nu poate fi albit cu clor sau orice alt detergent menit sa dea stralucire hainelor albe. Daca pana acum aveai tendinta de a curata acest obiect vestimentar in acest mod, de acum inainte va trebui sa utilizezi un produs mai delicat, care indeparteaza petele fara a agresa tesatura.

UITI SA CURETI ACESTE LOCURI DIN CASA?

2. Iti speli costumul de baie la masina de spalat. Nimic nu poate fi mai gresit. Nici macar nu trebuie sa speli costumul de baie cu detergent. Tot ce trebuie sa faci este sa il clatesti bine cu apa curata dupa fiecare baie, iar daca mirosul de apa sarata sau clor persista il poti clati intr-o combinatie de apa cu otet. Bineinteles, apoi trebuie sa il clatesti din nou cu apa curata.

3. Speli rufe negre pe fata. Rufele negre trebuie spalate pe dos, in apa rece. Asta daca vrei sa le pastrezi culoarea si stralucirea, caci dupa cum stim, nuantele inchise se transforma foarte usor in culori spalacite. Apa calda dauneaza mult culorilor puternice sau inchise.

4. Folosesti balsam de rufe cand speli prosoapele. Daca vrei prosoape care sa absoarba cat mai bine si sa fie cat mai moi, evita utilizarea balsamului pentru rufe. Da, suna ciudat, insa balsamul reduce puterea de absorbtie a materialului din care sunt facute prosoapele.

5. Nu cureti masina de spalat. Da, si masina de spalat are nevoie sa fie curatata. Un amestec de apa si otet va elimina murdaria si resturile de detergent acumulare in cuva.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top