Connect with us

Stil

Incredibil! Ce se întâmplă dacă înghiţi o gumă de mestecat

Tuturor ni s-a întâmplat să înghiţim din greşeală o gumă de mestecat, dar te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu acesta după ce ajunge în stomacul tău?

Unele studii au arătat că dacă înghiţi din greşeală o gumă de mestecat, aceasta se poate lipi de stomacul tău şi poate dura chiar şi 7 ani până când aceasta să dispară definitiv din corp.

O gumă de mestecat este făcută din cauciuc natural, îndulcitori, coloranţi şi arome, care pot creea dependenţă. Cauciucul, după cum ştim cu toţii, nu este tocmai uşor de digerat, acesta fiind un amestec de elastomeri, răşini, grăsimi şi ceară, printre altele.

Stomacul nu poate digera o gumă de mestecat la fel de uşor cum procedeaza cu alte alimente, mâncare sau dulciuri . Şi totusi, sistemul digestiv are şi altă metodă prin care prelucrează lucrurile pe care le mâncăm şi, dacă nu suferim de vreo afecţiune a stomacului, este chiar foarte eficient.

Cu toţii ştim că nu tot ce înghiţim e foarte comestibil, dar un stomac sănătos nu face niciodată depozite. Stomacul se contractează şi se relaxeaza constant, iar aceste mişcări împing bolul alimentar, digerat sau nu, până ajunge în intestine şi este apoi este eliminat. Guma de mestecat nu face nici ea exceptie, asta dacă nu se lipeşte de intestine, în una sau două zile de la înghiţire, ajunge să fie eliminată în mod natural.

Trebuie menţionat, totuşi că sistemul nu funcţionează atât de bine, indiferent de condiţii. Dacă înghiţi mai multe gume de mestecat într-o perioadă scurtă de timp, sistemul digestiv se poate bloca, dar astfel de cazuri sunt destul de rare.

Sursa foto: lydiaramsey.com

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top