Connect with us

Stil

Știai că fetuşii fac asta când mama este stresată?

Atunci când mamele gravide sunt stresate, fetuşii își folosesc mai mult mâna stângă.

Reissland și colegii săi au folosit scanări cu ultrasunete pentru a observa 15 fetuși sănătoși în timpul a patru etape diferite între 24 și 36 de săptămâni de sarcină. În acest timp, cercetătorii au rugat mamele cât de mult stres au experimentat în în cele patru săptămâni dintre fiecare scanare.

Reissland și echipa sa au descoperit că cu cât nivelul de stres raportat de mame era mai mare, cu atât mai frecvent fetușii își atingeau fețele cu mâna stângă. Din moment ce a fi dreptaci este mai comun în populația generală, cercetătorii s-au așteptat să vadă o tendință mai mare înspre mișcările mâinii drepte în timp ce fetușii au crescut.

„În timp ce am observat un grad mai mare de utilizare a mâinii stângi la fetușii mamelor stresate decât ne-am fi așteptat, nu spunem că stresul matern duce la un copil ce va fi stângaci după naștere, existând mai multe motive posibile pentru acest lucru”, a declarat autoarea studiului, Nadja Reissland, de la departamentul de psihologie al Universității Durham.

Ca atare, stresul mamelor afectează fetuşii și ar putea avea un impact asupra dezvoltării copilului după naștere și în decursul vieții. Atunci fetușii au arătat o tendință de a fi stângaci.

 

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top