Connect with us

Stil

Vezi la ce boli eşti predispus în funcţie de luna în care te-ai născut

Luna în care te-ai născut poate să îţi mărească predispoziţia la anumite boli, arată un studiu publicat în Journal of Aging Research din Statele Unite ale Americii. Potrivit studiului, luna naşterii îţi influenţează longevitatea.

Cercetatorii au studiat datele a peste 1.500 de persoane care au depăşit vârsta de 100 de ani, compârandu-le cu informaţii ale rudelor care au trăit mai puţin.

Luna ianuarie, predispoziţie la boli precum Alzheimer, Boala Crohn şi epilepsie. Explicaţia ar fi că persoanele născute în ianuarie nu au avut parte de lumina soarelui în perioada intrauterină şi imediat după naştere. Iar statisticile prezentate de Oficiul britanic de Statistică vin să întărească supoziţia.

Luna februarie, predispoziţie la tulburarile de somn. Tot din cauza lipsei de lumina solară în perioada intrauterină şi după naştere, persoanele născute din februarie prezintă tulburări de somn, precum narcolepsia.

Luna martie, predispoziţie la astm. Cercetătorii spun că de vină ar fi lipsa vitaminei D din organismul mamelor, vitamină activată de lumina soarelui.

Luna aprilie, predispoziţie la autism şi depresie sezonieră. Tot lipsa vitaminei D pare a fi de vină şi în cazul celor născuţi în aprilie. Pe lângă potenţialul de autism şi depresii sezoniere, cei născuţi în aprilie pot avea, la maturitate, probleme cu alcoolul.

Luna mai, predispoziţie la boli precum diabetul şi glaucomul. Pe lângă problemele legate de diabet sau glaucom, statisticile spun că la persoanele născute în luna mai se înregistrează un nivel al colesterolului mai mare faţă de persoanele născute în alte luni.

Luna iunie, predispoziţie la problemele de vedere. Pentru ei, statisticile vin cu o veste bună, cei mai mulţi CEO şi câştigători de premii Nobel sunt născuţi în acestă lună.

Luna iulie, predispoziţie la probleme de vedere. Partea bună este că datorită expunerii unei lumini puternice în primele luni de viaţă, sunt mult mai optimişi şi mai fericiţi, ceea ce le scade riscul de a se confrunta cu depresii sau alte tulburări emoţionale.

Luna august, predispoziţie la problemele de comportament. Cei născuţi în august prezintă un risc cu 30% mai mare sa fie oameni problemă decat cei născuţi în septembrie.

Luna septembrie, predispoziţie boli precum astmul. Asmul este pus tot pe seama lipsei de vitamina D din organismul mamelor.

Luna octombrie, predispoziţie la boli precum astmul. Deşi sunt predispuşi la astm, cei născuţi în octombrie au şanse crescute de a trăi mai mult decât cei născuţi în alte luni.

Luna noiembrie, predispoziţie la pesimism. Pesimiştii calendarului sunt cei născuţi în noiembrie. Cel puţin aşa concluzionează statisticienii care au analizat răspunsurile celor peste 30.000 de participanti la un studiu.

Luna decembrie, predispoziţie la astm şi alergii. Născuţi în plin vârf de gripe şi răceli, cei născuţi în luna decembrie sunt predispuşi la infecţii încă din prima lună de viaţă.

 

 

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top