Connect with us
Litoralul românesc se pregătește pentru sezonul estival. Ce pregătiri se fac și ce zic hotelierii despre prețuri

Locale

Litoralul românesc se pregătește pentru sezonul estival. Ce pregătiri se fac și ce zic hotelierii despre prețuri

Litoralul românesc se pregătește de sezonul estival. Pregătirile au început deoarece vara se apropie tot mai repede. Temperaturile se ridică de la o zi la alta, iar românii se gândesc la vacanța la mare. Administratorii hotelurilor și pensiunilor vor să fie pregătiți pentru venirea turiștilor și să nu piardă timpul atunci. Află din rândurile de mai jos ce se întâmplă acum la mare și ce schimbări au loc legat de prețuri.

Litoralul românesc se pregătește pentru sezonul estival. Ce pregătiri se fac și ce zic hotelierii despre prețuri

În partea de nord a stațiunii Mamaia pregătirile sunt în toi atât pentru plajă, cât și pentru terasele din vecinătate. Proprietarii spun că le-au pregătit turiștilor oferte speciale care includ oferte last minute și early booking.

Trebuie să menționăm că în Mamaia anul trecut tarifele pentru o cameră de hotel de 3 stele se afla între 200-250 lei. Anul acesta, în contextul pandemiei care a afectat întreaga economie, prețurile vor fi cu 20-30% mai mici, au spus hotelierii. Acest lucru înseamnă că în anul curent aceeași cameră de hotel va putea fi închiriată cu 150-180 lei.

De asemenea, pentru protecția turiștilor și a personalului se vor respecta măsuri clare în ceea ce privește igiena. Au fost deja montate aparate cu soluție dezinfectantă la recepție. În acest moment în care abia s-a făcut tranziția de la stare de urgență la stare de alertă singurii care se pot plimba pe plajă sunt constănțenii.

Totuși, ieri Ludovic Orban a declarat că un bucureștean se poate duce la mare fără restricții dacă are declarația pe propria răspundere. De altfel, oamenii din alte regiuni pot merge pe Valea Prahovei dacă „așa scrie în hotărârea Comitetul Național pentru Situații de Urgență, da.” Bucureștenii pot merge la Snagov dacă au o proprietate acolo și nu este nevoie de declarație pe propria răspundere deoarece acesta se află în zona metropolitană.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top