Connect with us
Minim noua oameni au murit si in jur de 1000 au fost raniti dupa un cutremur cu magnitudinea de 6.4 grade care a avut loc in Japonia.

Știri

Cutremur in Japonia: Minim 9 morti si 1000 de raniti

Minim noua oameni au murit si in jur de 1000 au fost raniti dupa un cutremur cu magnitudinea de 6.4 grade care a avut loc in Japonia.

Minim noua oameni au murit si in jur de 1000 au fost raniti dupa un cutremur cu magnitudinea de 6.4 grade care a avut loc in sudul Japoniei, in cursul noptii de joi spre vineri.

Cutremurul a fost urmat de peste 130 de replici, noteaza Reuters. Epicentrul seismului a fost in apropiere de orasul Kumamoto. Mii de oameni au ramas fara acces la curent electric si apa potabila, iar centralele nucleare nu au fost afectate de seism. Circa 12.200 de gospodarii au ramas fara electricitate in insula Kyushu, iar circa 58.000 nu au acces la apa potabila.

Citeste si: Cutremur in Japonia: Minim 9 morti si 1000 de raniti

Oficialii japonezi sustin ca replicile s-au incheiat pentru moment, dar riscul pentru alte replici ale cutremurului va ramane in vigoare pentru inca o saptamana.

Specialistii spun ca, desi magnitudinea cutremurului a fost mai mica deca cea de la dezastrul din Fukushima (9.0 grade, pe 11 martie 2011), intensitatea acestuia a fost similara cu a aceluia.

In jur de 20.000 de oameni au murit la dezastrul din Fukushima, teribilul cutremur de atunci provocand un tsunami masiv si reactii nucleare dupa o fisura la centrala din acel oras.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top