Connect with us
ACCIDENT GRAV - Un autocar cu copii s-a rasturnat in judetul Brasov - 4 MORTI, 12 RANITI

Știri

Accident de autocar in Brasov: 4 morti, 26 raniti. Mai multi copii in stare grava – Live Text

Accident de Autocar Brasov.

Un accident de autocar, in care au fost implicati mai multi copii, s-a produs in Brasov. Urmareste aici desfasurarea evenimentelor!

Update, ora 16.58: Potrivit ultimului bilanţ, confirmat şi de secretarul de stat în MAI Raed Arafat, în accidentul petrecut în localitatea Perşani şi-au pierdut viaţa patru persoane, iar 26 de răniţi au fost transportaţi la spital. Arafat a precizat că la locul răsturnării autocarului au intervenit 13 ambulanţe pentru victime multiple.

Update, ora 16.09: Potrivit politistilor brasoveni, copiii din autocarul implicat in accident au varste cuprinse intre 12 si 17 ani.

Update, ora 15.30: 27 de raniti, dintre care 20 copii, au fost dusi la Spitalul Clinic de Urgenta, Spitalul Clinic de Copiii, Spitalul Militar si Spitalul „Sf. Constantin”, au precizat reprezentantii Serviciului de Ambulanta Brasov.

Update, ora 15.12: Procurorii au deschis dosar penal in legatura cu acest accident de autocar. Initial, dosarul a fost deschis de Parchetul de pe langa Judecatoria Fagatas, insa avand in vedere complexitatea cazului, ancheta a fost preluata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov.

Update, ora 15.00: Ministerul Afacerilor Interne a emis urmatorul comunicat privind tragedia.

„Efectivele Ministerului Afacerilor Interne, specializate in gestionarea situatiilor de urgenta, au intervenit pentru salvarea persoanelor implicate in accidentul care a avut loc, astazi, in localitatea Persani (judetul Brasov). In total, echipele MAI au transportat, la spitalele din judetul Brasov, 20 de persoane.

Potrivit primei evaluari a echipelor medicale, in urma accidentului patru persoane au decedat, pompierii actionand, inca, pentru descarcerarea a trei dintre acestea.

La fata locului, s-a intervenit cu cinci autospeciale SMURD, doua autospeciale de transport victime multiple (ATPVM), trei de descarcerare, o masina de stingere a incendiilor si o ambulanta de la Serviciul de Ambulanta Judetean (peste 50 de lucratori ai ISU si ai Ambulantei).

Apelul la numarul unic de urgenta 112 a fost efectuat la ora 12.36, iar la ora 12.40 a fost activat Planul Rosu de interventie. La fata locului a fost constituit un punct medical avansat.

De asemenea, doua elicoptere grele (MI-17 si MI–8) ale Inspectoratului de Aviatie al MAI sunt pregatite sa intervina in caz de nevoie.

Politia Rutiera a intrerupt traficul pe DN1 Brasov – Fagaras, la kilometrul 205+200 de metri, intre localitatile Persani si Vladeni pentru a facilita accesul echipajelor de interventie. Pana la redeschiderea drumului, poate fi folosita ruta ocolitoare DN73A Rasnov – Zarnesti – Sinca Noua – Sinca Veche – Sercaia

Situatia este permanent monitorizata la nivelul MAI, prin Centru National de Conducere Integrata”

Update, ora 14.46: VIDEO de la locul accidentului!

Update, ora 14.40: Ministerul Sanatatii a anuntat ca 31 de persoane (28 de copii si trei adulti) se aflau in autocar. 20 de ambulante au plecat catre spitale cu raniti.

inisterul Sanatatii a venit cu precizari. Un numar de 31 de persoane – 28 de copii si trei adulti – se aflau in autocarul care s-a rasturnat, vineri, in judetul Brasov, anunta Ministerul Sanatatii, precizand ca toti ranitii in stare grava vor fi transportati la spitale din Brasov.

Update, ora 14.35: Firma care a inchiriat vehiculul a confirmat ca autocarul era supraincarcat! Autovehiculul avea dora 25 de locuri si plecase din Iasi vineri, la ora 5.00 dimineata, relateaza Digi24. Autocarul ar fi avut 2 soferi. 2 victime sunt incarcerate la aceasta ora.

Firma care a închiriat autobuzul confirma: vehiculul avea 25 de locuri. Asta, în conditiile în care numai copii erau 28. Aveau de facut o cursa de 800 de kilometri si plecasera din Iasi vineri, la 5:00 dimineata. Tot potrivit firmei care a închiriat masina, microbuzul avea doi soferi.

Update, ora 14.24: Se pare ca victimele accidentului fac parte din ansamblul Hora. Palatul Copiilor din Iasi incheiase un contract cu transportatorul pentru a-i duce pe copii la Arad, unde urmau sa participe la un festival! 

„ISJ a primit de la directorul Palatului Copiilor din Iasi informatiile despre accidentul grav petrecut la Brasov. Cu durere si cu îngrijorare pentru cei implicati în accident, va transmitem ca grupul din autocar era format din 34 de elevi si 2 profesori de la Palatul Copiilor din Iasi si de la Colegiul National de Arta O. Bancila, componenti ai ansamblului folcloric HORA, care se deplasau catre Arad, pentru a participa la un festival international de folclor al copiilor (17-19 iunie). Palatul Copiilor incheiase un contract cu transportatorul pentru aceasta deplasare”, se arata într-un comunicat de presa al ISJ Iasi.

Update, ora 14.19: Reactia lui Klaus Iohannis, dupa acest accident! 

Update, ora 14.18: 21 de victime au fost evacuate. O parte din ei au ajuns la Spitalul de copii si la cel judetean. 3 adulti si un copil au murit, au spus reprezentantii Ambulantei din Brasov.  

UPDATE, ora 14:10 Din cei 28 de pasageri, doar 3 erau adulti. Toti 3 au murit, printre care si soferul.

UPDATE, ora 14:03 Copiii se indreptau catre un concurs de arta din Brasov

FOTO & VIDEO. Cum arata ucigasul deputatei Jo Cox, care a murit in strada

ACCIDENT GROAZNIC la Mihailesti: A EXPLODAT un TIR cu 800 de butelii I VIDEO

UPDATE, ora 13:39 Martorii accidentului au sunat la 112. In zona exista un punct al celor de la SMURD, fapt pentru care interventia a avut loc in mai putin de 10 minute.
accident-grav

UPDATE, ORA 13:36 PRIMELE IMAGINI DE LA LOCUL ACCIDENTULUI
LIVE-UPDATE-ACCIDENT-GRAV---Un-autocar-cu-copii-s-a-rasturnat-in-judetul-Brasov---4-MORTI,-14-RANITI-1

LIVE-UPDATE-ACCIDENT-GRAV---Un-autocar-cu-copii-s-a-rasturnat-in-judetul-Brasov---4-MORTI,-14-RANITI-2

LIVE-UPDATE-ACCIDENT-GRAV---Un-autocar-cu-copii-s-a-rasturnat-in-judetul-Brasov---4-MORTI,-14-RANITI-3

UPDATE, ora 13:25 Un elicopter al M.A.I. va ajunge in scurt timp la locul accidentului

UPDATE, ora 13:24 Victimele sunt resuscitate de medici pe asfalt. Interventie dramatica la locul accidentului.

UPDATE, ora 13:20 Doua elicoptere SMURD au zburat de la Bucuresti la fata locului

UPDATE, ora 13:18 Codul rosu s-a activat pentru doua persoane grav ranite.

Update, ora 13:16 Trei adulti si un copil si-au pierdut viata.

UPDATE, ora 13:15 5 echipaje SMURD si 5 ambulante s-au deplasat la fata locului.

3 dintre persoanele care au murit sunt adulte, informeaza Antena 3. Locul in care s-a produs accidentul este recunoscut pentru frecventa cu care acestea se intampla. La fata locului s-au deplasat mai multe masini SMURD si echipaje de politie. Conform prefectului judetului Brasov, nu se stie inca cum s-a intamplat accidentul. In momentul acesta se fac cercetari la fata locului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top