Connect with us
Un accident a avut loc sambata dimineata pe Autostrada Soarelui. Traficul se desfasoara cu dificultate in mai multe zone ale autostrazii.

Știri

Accident pe Autostrada Soarelui. Traficul este ingreunat

Un accident in lant a avut loc sambata dimineata pe Autostrada Soarelui. Cinci persoane au fost ranite dupa un carambol produs in zona kilometrului 167, pe tronsonul Cernavoda – Medgidia. Trei masini au fost implicate in acest eveniment rutier, cauzat de ceata aparute la primele ore ale diminetii pe acest tronson.

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie a fost trimis sa survoleze Autostrada Soarelui, iar centrul Infotrafic a transmis o serie de recomandari soferilor, dupa cum urmeaza:

  • Sa pastreze in mers o distanta corespunzatoare, care sa le permita sa opreasca in conditii de siguranta;
  • Sa respecte semnalele de reducere sau de marire a vitezei, pe care le efectueaza echipajele de politie;
  • Sa respecte limitele legale de viteza;
  • Sa foloseasca luminile de intalnire;
  • Sa se asigure si sa semnalizeze cand schimba banda de circulatie;
  • Sa puna in functiune luminile de avarie cand incheie o coloana care opreste sau incetineste brusc;
  • Sa acorde prioritate la iesirea din spatiile de servicii;
  • Sa nu circule sau sa opreasca pe banda de urgenta, exceptand cazurile justificate;
  • Daca sunt implicati intr-o tamponare (accident fara victime), sa scoata imediat autovehiculele pe banda de urgenta, iar daca decid sa solutioneze tamponarea pe cale amiabila, sa se deplaseze (daca avariile permit) in primul spatiu de servicii;
  • In cazul in care observa, la plecare, ca numarul de autovehicule aflate in trafic este foarte mare, sa astepte pana ce intensitatea circulatiei mai scade.

Totodata, Centrul Infotrafic al Politiei Romane avertizeaza si ca traficul este ingreunat pe DN39, de la iesirea de pe autostrada A4, la Agigea, pana in zona statiunii Eforie Nord.

„La Agigea, capacitatea de circulatie a DN39 este diminuata din cauza lucrarilor care se executa la vechiul pod, doua dintre cele patru benzi fiind inchise.

Pentru a ocoli zona podului in lucru de la Agigea (situat pe DN39), politistii rutieri le recomanda conducatorilor auto sa foloseasca noul pod. Astfel, venind pe autostrada A4, inainte de iesire, conducatorii auto se pot incadra pe benzile din dreapta, care urca pe pasarela peste DN39 (conform indicatorului TEM A4 – Port Constanta), apoi, la finalul autostrazii, la intersectia cu sens giratoriu, urmeaza prima iesire, trec peste noul pod si ies de pe DN39A in DN39, peste pasarela, la Eforie-Nord.

In sens invers (dinspre Mangalia), la iesirea din Eforie-Nord, se vireaza dreapta pe DN39A (conform indicatorului RO-RO Port Sud Agigea, amplasat inainte de pasarela), prima intersectie cu sens giratoriu se paraseste la a doua iesire, iar dupa traversarea Canalului Dunare-Marea Neagra pe noul pod se paraseste primul sens giratoriu la a doua iesire, dupa care se intra pe autostrada A4, pe pasarela peste DN39”, informeaza Politia Romana.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top