Connect with us
Candidati la Primaria Zalau la alegerile locale din 2016. Cine candideaza pentru postul de primar si pentru Consiliul Local.

Alegeri Locale 2020

ALEGERI LOCALE 2016. Candidati Primaria Zalau

Alegerile locale din anul 2016 au loc pe 5 iunie, iar cetatenii municipiului Zalau din judetul Salaj sunt chemati la urne pentru a-si alege primarul si consilierii locali. Iata cine sunt candidatii!

Candidati Primaria Zalau 2016: Radu Capilnasiu (primar actual) – PNL, Ionel Ciunt – PSD, Talos Gheorghe-Mirel – ALDE, Lungu Vasile-Cristian – PMP, Labo Ioan-Dorel – PNTCD, Abrudan Mircea – UNPR, Fazakas Nicolae – UDMR, Stanciu Gheorghe – independent, Ember Radu Traian – independent.

Consulta aici lista cu candidatii la Consiliul Local Zalau!

Campania electorala a inceput in data de 6 mai 2016, cu 30 de zile inaintea alegerilor, urmand a se incheia pe 4 iunie, ora 7,00. In 5 iunie, votul va incepe la ora 7,00 si se va incheia la ora 21,00.

Guvernul Ciolos a adoptat un act normativ care prevede modelul si conditiile de tiparire ale buletinului de vot.”Pentru a facilita accesul alegatorilor la optiunea de vot, va fi inserata o legenda, in prima parte interioara a buletinului de vot, ce va contine denumirile tuturor competitorilor electorali, numerele de ordine pe buletinul de vot, rezultate din tragerea la sorti a ordinii pe buletinul de vot, precum si paginile din buletinul de vot in care acestia au fost inscrisi”, se arata intr-un comunicat al Executivului.

De asemenea, Cabinetul Ciolos a adoptat si o serie de masuri tehnice in vederea bunei organizari si desfasurari a alegerilor locale. Pentru coordonarea si urmarirea indeplinirii sarcinilor, se va constitui Comisia tehnica centrala condusa de ministrul Afacerilor Interne, din care vor face parte reprezentanti ai tuturor institutiilor publice cu atributii in organizarea alegerilor, precum si ai AGERPRES, Societatii Comerciale de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice — Electrica, Societatii Romane de Televiziune, Societatii Romane de Radiodifuziune.

Ce trebuie sa faci la vot la Alegeri Locale 2016!

Inainte sa intri in cabina, trebuie sa pe asiguri ca pe spatele buletinului de vot este aplicata stampila de control a sectiei de votare. In caz contrar, votul tau va fi declarat nul. In cabina de vot trebuie sa intri singur! Stampila de vot trebuie aplicata in interiorul chenarului candidatului sau listei pe care o preferi, altfel votul este nul.

Buletinul de vot trebuie indoit cu pagina netiparita in afara, astfel incat numele candidatilor sa nu fie vizibile, dupa care el trebuie introdus in urnele special amenajate. Dupa ce restitui stampila, vei primi inapoi actul de identitate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top