Connect with us
ALERTA DE SECURITATE: Amenintare cu BOMBA in doua AVIOANE

Știri

ALERTA DE SECURITATE: Amenintare cu BOMBA in doua AVIOANE

Presa belgiana raporteaza o alerta de securitate ”extrem de grava” la aeroportul Zaventem din Bruxelles, dupa ce au aparut informatii cu privire la prezenta unor presupuse bombe la bordul a doua aeronave, care urmeaza sa aterizeze pe aeroport.

UPDATE 21:33 – Bart Raes, un jurnalist sportiv era la bordu avionului care a aterizat in Zaventem Belgia, spune ca alerta a fost primita cu 20 de minute inainte de a ateriza

UPDATE 21:08 Cele doua avioane ar fi aterizat in siguranta, unul la Bruxelles, iar celalalt a fost deviat spre Toulouse, in Franta, relateaza VRT.

Unul dintre zboruri decolase din Oslo si apartinea companiei aeriene scandinave SAS. Al doilea este un avion al companiei marocane Air Arabia.

Un jhurnalist belgian aflat la bordul avionului SAS relateaza pe Twitter ca pilotul i-a informat, cu 20 de minute inainte de aterizare, ca exista o alerta cu bomba la bord si le-a cerut pasagerilor sa ramana la locurile lor.

Informatia a aparut in presa belgiana si a fost preluata de Reuters si Le Derniere Heure, potrivit News.ro.

Alerta a fost emisa de radiourile din avioane spre turnul de control aerian al aeroportului. Ministerul de interne belgian a anuntat ca amenintarea este suficient de serioasa incat sa se ia masuri speciale de securitate in acest caz, relateaza Airlive.net.

Intre timp, informatţia a fost confirmata de catre procuratura federala.

”Masuri severe au fost implementate miercuri la aeroportul din Bruxelles, iar organele relevante au primit informatii despre o amenintare, care este luata in serios”, a declarat purtatorul de cuvant al procuraturii federale, Eric van der Sypt.

De asemenea, pompierii au intervenit la faţa locului.

La 22 martie, doi jihadisti ai Statului Islamic s-au detonat in terminalul de plecari ai aeroportului Zaventem din Bruxelles. Atentatul terorist, soldat cu moartea a 32 de persoane si ranirea catorva sute, a determinat implementarea unor masuri de securitate suplimentare.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top