Connect with us
Trei politisti au fost ucisi dupa un atac armat comis in Baton Rouge, statul american Lousiana, de catre un barbat de culoare.

Știri

Atac armat in SUA: Politisti impuscati in Baton Rouge, Louisiana

Trei ofiteri de politie si-au pierdut viata dupa un atac armat comis in SUA, la Baton Rouge. Incidentul a pornit la o benzinarie de pe autostrada Airline. Politistii au fost alertati de o persoana care a sunat la numarul de urgenta, anuntand ca “o persoana suspecta merge pe autostrada Airline cu o arma de asalt”.

Cand politistii au ajuns la fata locului, atacatorul a deschis focul. Autorul atacului armat a fost ucis, insa a reusit sa impuste sapte ofiteri. Barbatul a fost identificat drep Gavin Long (29 de ani) un fost puscas marin de culoare din Kansas City. El a fost trimis in Irak din iunie 2008 pana in ianuarie 2009 si a primit mai multe decoratii, inclusiv una pentru comportamentul sau exemplar.

gavin long

Gavin Long

Citeste si: UPDATE: Atac armat in SUA, la DALLAS. Decizia luata de Barack Obama

Autoritatile din Louisiana banuiesc ca atacatorul a actionat singur, fara complici, insa fac verificari pentru a stabili cu exactitate daca barbatul a avut ajutor. Presedintele Barack Obama a condamnat atacul.

Atacul armat de la Baton Rouge vine la doua saptamani dupa cel din Dallas, unde alti politisti au fost impuscati de fosti militari de culoare. Incidentele au loc in contextul tensionat in care mai multi oameni de culoare din SUA au fost impuscati de politisti, sustinatorii acestora denuntand brutalitatea fortelor de ordine.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top