Connect with us
Un avion de pasageri al companiei egiptene EgyptAir a fost deturnat in Cipru. Unul dintre pasageri este inarmat si ameninta ca se va arunca in aer!

Știri

Avion deturnat in Cipru! Agresorul s-a predat. Motivul incredibil pentru care a facut acest gest

Un avion de pasageri al companiei EgyptAir a fost deturnat in Cipru de un individ inarmat!

Un avion de pasageri al companiei EgyptAir a fost deturnat in Cipru de un individ inarmat!

Update, 16.00: Ministerul de Externe din Cipru a anuntat marti, intr-un mesaj pe Twitter, ca deturnarea avionului companiei EgyptAir a luat sfarsit, toti pasagerii au fost eliberati, iar piratul aerului a fost arestat, relateaza agentiile internationale de presa.

Se pare ca barbatul care a deturnat avionul voia doar sa discute cu fosta sa nevasta, care locuieste in apropierea aeroportului din Larnaca.

Update, 13.51: Negocierile pentru eliberarea ostaticilor sunt inca in toi pe aeroportul din Larnaca. Ministerul de Externe cipriot l-a identificat pe barbatul care a deturnat avionul ca fiind Seif Eldin Mustafa. Reuters scrie ca acesta si-ar fi schimbat cererile intre timp si acum vrea eliberarea mai multor femei din inchisorile egiptene. Oficiali din MAE egiptean au afirmat ca barbatul:  „Nu e un terorist, e un idiot. Teroristii sunt nebuni, dar nu sunt prosti. Asta e prost”

Update, ora 12.00: Fortele de securitate nu au gasit explozibil la bordul avionului, relateaza AirLive. Alti cativa ostatici au fost eliberati, insa nu este clar deocamdata cate persoane mai raman in avion. Presedintele Ciprului, Nicos Anastasiades, a respins varianta ca barbatul sa aiba vreo legatura cu terorismul si a confirmat ca gestul acestuia e mai degraba din cauza ca suferea din dragoste:Totul are legatura cu o femeie. Facem tot posibilul pentru a elibera ostaticii”. Numele barbatului ar Seif El Din Mustafa si nu Ibrahim Samaha.

UPDATE, 10.46. Barbatul care a deturnat avionul vrea sa trimita prin intermediul autoritatilor patru pagini scrise de mana in araba unei femei care traieste in Cipru. Televiziunea de stat egipteana l-a identificat pe presupusul atacator ca fiind Ibrahim Samaha.

Update, 10.28: Compania EgyptAir sustine ca au fost eliberati toti pasagerii, cu exceptia pilotilor si a 4 cetateni straini care se aflau la bord.

Update, 10.10: Airlive anunta ca mai multi pasageri coboara din avion.

Update , 10.30: EgyptAir a anuntat ca unul dintre pasageri are o centura cu explozibil si ameninta ca se arunca in aer.

Update, 9.50: Autoritatile au reusit sa stabileasca un prim contact cu persoana care a deturnat avionul, iar aceasta a cerut in primul rand ca politia si vehiculele de securitate sa se retraga din jurul aeronavei. De asemenea, acesta este dispus sa le permita femeilor si copiilor sa coboare din avion.

Avionul decolase din orasul Alexandria si a aterizat de urgenta pe aeroportul din Larnaca, iar autoritatile cipriote au inceput sa poarte negocieri cu cei aflati la bord.

Avion deturnat in Cipru!

Associated Press noteaza ca unul dintre pasageri este inarmat si este posibil ca la bordul aeronavei sa se afle o bomba.

Avionul, de tip Airbus A-320, efectua o cursa de la Alexandria la Cairo, iar la bord se afla 81 de persoane.

Aeronava se afla la aproximativ 100 de kilometri de Cipru, cand pilotul a cerut sa aterizeze de urgenta pe aeroportul din Larnaca, mentionand ca este vorba despre o deturnare.

„Turnul de control de pe aeroporul Larnaca a fost informat la 8.30 dimineata ca un avion din Egipt a fost deturnat. Avionul a aterizat la 8.50 am”, a declarat o sursa din politie pentru The Cyprus Weekly.

Avion deturnat in Cipru!

Zborul MS181 a fost deturnat. Vom publica un comunicat in curand”, a anuntat pe Twitter compania aeriana egipteana.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top