Connect with us
Noi detalii despre sclavia de la Berevoesti, cazul care a socat intreaga tara, ies la iveala.

Știri

Cazul Berevoesti: un barbat ar fi murit in timp ce era sechestrat

In urma unei anchete demarata de prefectul de Arges, Cristian Soare, a reiesit ca un barbat a murit in timp ce era sechestrat, in noiembrie anul trecut. Totodata, prefectul a afirmat ca Florin Proca, primarul comunei Berevoieşti stia de existenta acestor cazuri in care copiii erau exploatati in comunitatea de romi din localitate.

„Primarul comunei Berevoesti, dupa cum chiar el afirma in cele doua adrese trimise politiei, stia de existenta unor minori supusi la munca fortată in localitate, insa nu a facut nimic concret pentru identificare si salvarea acestora. (…) Practic, in toata aceasta situatie de o gravitate extrema, primarul s-a limitat sa trimita doua adrese si sa efectueze formal o asa-zisa ancheta sociala care nu a descoperit nimic”, a declarat prefectul în cadrul unei conferinte de presa.

Citeste si: Sclavie in Romania! Cazul din Arges care a revoltat intreaga tara

Citeste si: Update: Panica in Franta! Luare de ostatici intr-o biserica

In cadrul conferintei, prefectul a spus ca edilul din localitate a facut respectivele sesizari abia dupa ce o persoana fara documente de identitate a murit in conditii suspecte, in comunitatea de romi.

„Din verificarile noastre a rezultat ca in data de 1 noiembrie 2015 a murit in conditii suspecte una dintre persoanele sechestrate, cu identitate necunoscuta, conditiile producerii acestui deces facand in prezent obiectul unui dosar de cercetare penala la IPJ Arges. Dupa acest eveniment, primarul comunei transmite, in data de 9 noiembrie 2015, doua adrese catre Postul de Politie Berevoesti si Sectia de Politie Rurala Schitu Golesti (…). In aceste adrese primarul afirma ca exista suspiciuni ca in unele familii se afla minori fara acte de identitate care sunt folositi la diverse activitati (…) si solicita organelor de politie sa ia masuri pentru identificarea lor”, a precizat Cristian Soare, prefectul de Arges.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top